A murit compozitorul britanic Les Reed, cunoscut pentru colaborarea cu Tom Jones | VIDEO

Compozitorul britanic Les Reed, care a scris piesele "It's Not Unusual" şi "Delilah" pentru cântăreţul Tom Jones, a murit la vârsta de 83 de ani, relatează The Guardian.

115 afișări
Imaginea articolului A murit compozitorul britanic Les Reed, cunoscut pentru colaborarea cu Tom Jones | VIDEO

A murit compozitorul britanic Les Reed, cunoscut pentru colaborarea cu Tom Jones (FOTO: FACEBOOK)

Decesul a fost confirmat de familia compozitorului. "Suntem extrem de mândri de tot ce a realizat Les pe parcursul vieţii sale incredibile. Ştim că numele lui va rămâne în istorie pentru contribuţiile sale muzicale şi că el va continua să trăiască prin intermediul compoziţiilor şi cântecelor sale pentru totdeauna", au declarat rudele compozitorului printr-un comunicat oficial.

"It's Not Unusual" a fost cântecul de debut al lui Tom Jones, la care Reed a mai contribuit ca aranjor şi pianist. Acesta a fost lansat în 1964 şi ajuns în fruntea clasamentului britanic. Colaborarea dintre Reed şi Jones a înregistrat încă un succes în 1968, când piesa "Delilah" a ajuns în top 10 în Marea Britanie.

Les Reed a mai compus, în colaborare cu Barry Mason, balada "The Last Waltz". Aceasta a devenit unul dintre cele mai celebre cântece ale artistului Engelbert Humperdinck şi a petrecut cinci săptămâni pe locul întâi în topul din Marea Britanie în 1967.

În 1972, Reed a contribuit la scrierea piesei "Marching on Together", devenită imnul echipei de fotbal Leeds United. Aceasta continuă să se bucure de apreciere fanilor clubului la peste 40 de ani de la lansare.

"Les a fost un compozitor talentat, care a scris hit-uri pentru mulţi oameni, inclusiv două cântece foarte importante pentru mine... El a fost un om minunat, a cărui moştenire va continua să trăiască prin muzică", a declarat cântăreţul britanic Tom Jones pe platfoma de micro-blogging Twitter. Compozitorul Tim Rice, cunoscut pentru colaborarea cu Andrew Lloyd-Weber, a afirmat că lipsa lui Reed va fi resimţită de colegii săi din industrie.

Cariera lui Les Reed a început în 1959, când a devenit pianistul trupei John Barry Seven. Activitatea sa de compozitor a debutat în anii 1960, când a scris piese pentru cântăreaţa britanică Lulu şi trupele Herman's Hermits şi Dave Clark Five. Cântecele lui au fost înregistrate, de-a lungul timpului, de artişti precum Elvis Presley, Bing Crosby şi Shirley Bassey.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici