A murit Eldar Riazanov, cineastul care a satirizat magistral viaţa în URSS - VIDEO

Eldar Riazanov, un cineast marcant al cinematografiei ruse, cunoscut pentru comediile sale în care a satirizat viaţa în URSS, a murit, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 88 de ani, într-un spital din Moscova, informează rt.com.

236 afișări
Imaginea articolului A murit Eldar Riazanov, cineastul care a satirizat magistral viaţa în URSS - VIDEO

A murit Eldar Riazanov, cineastul care a satirizat magistral viaţa în URSS (Imagine: promotime.md)

Regizorul Eldar Riazanov a murit într-un spital din Moscova, din cauza unei insuficienţe cardiace, după o lungă suferinţă, a anunţat, luni dimineaţă, familia sa.

În ultimii ani, Riazanov a fost spitalizat de mai multe ori, din cauza unor probleme cardiace. Pe 21 noiembrie, regizorul a fost din nou internat într-un spital din Moscova, doctorii declarând la momentul respectiv că acesta avea dificultăţi în a respira. De asemenea, cineastul a fost diagnosticat cu insuficienţă pulmonară şi cardiacă, fapt pentru care a fost ventilat artificial.

Artist al Poporului pe vremea URSS, Eldar Riazanov a fost regizor, scenarist şi actor. Născut în Samara, în 1927, Riazanov a fost scenarist şi coscenarist al multora dintre filmele sale şi a devenit unul dintre cei mai populari cineaşti ai Uniunii Sovietice, în anii 1960, 1970 şi 1980, potrivit deadline.com.

Eldar Riazanov a devenit celebru după lansarea, în 1956, a filmului "Karnavalnaya noch/ Carnival in Moscow", care a fost urmat de satirele "Stariki-razboyniki/ Old Men - Robbers", "Neveroyatnye priklyucheniya italyantsev v Rossii/ Unbelievable Adventures of Italians in Russia", "Sluzhebnyy roman/ Office Romance", "Gară pentru doi/ Station for Two", "Fata fără zestre" şi "Garazh/ Garage".

Totodată, Eldar Riazanov este autor al filmului "Ironiya sudby, ili S legkim parom/ Irony of Fate" din 1975, care este considerat o peliculă clasică a cinematografiei ruseşti, fiind încă difuzată în fiecare an, de Anul Nou, la televiziuni din Rusia.

Riazanov a lăsat în urma sa o soţie, Emma Abaidullina, o fiică, Olga, şi un nepot, Dmitri, din cel de-al doilea său mariaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici