A murit Pascal Garray, unul dintre desenatorii Strumpfilor, la 51 de ani

Desenatorul belgian Pascal Garray, unul din creatorii piticilor albaştri Strumpfi, a murit marţi la 51 de ani, a anunţat editura Le Lombard.

513 afișări
Imaginea articolului A murit Pascal Garray, unul dintre desenatorii Strumpfilor, la 51 de ani

A murit Pascal Garray, unul dintre desenatorii Strumpfilor, la 51 de ani (Imagine: culturebox.francetvinfo.fr)

Originar din Liege (Belgique), Pascal Garray s-a alăturat Studioului Peyo (studioul lui Pierre Culliford, alias Peyo, "părintele" Strumpfilor) în 1990. Timp de zece ani el a desenat pentru Peyo celebrele figuri ale piticilor albaştri cu pantalonaşi şi fesuri albe, înainte ca Peyo să-i ceară să relanseze seria "Benoît Brisefer". De-a lungul a 26 de ani de carieră, Pascal Garray a colaborat la 17 albume ale celebrilor Strumpfi şi la 7 albume cu aventurile lui Benoît Brisefer. "Familia studioului Peyo şi colaboratorii săi deplâng dispariţia unui desenator de talent şi unui prieten de o simplitate şi o căldură de neînlocuit", notează în comunicat editura Le Lombard.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici