Actorul Marius Pepino a murit

Marius Pepino, actor al Teatrului Bulandra în perioada 1958 - 1991, a murit luni, informează un comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

1356 afișări
Imaginea articolului Actorul Marius Pepino a murit

Actorul Marius Pepino a murit

Marius Pepino a absolvit Academia de Teatru şi Film în anul 1949, când a debutat pe scena Teatrului Dramatic "G. A. Petculescu" din Reşiţa. Între anii 1950 şi 1957, Pepino a fost actor la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov.

Marius Pepino a jucat la Teatrul Bulandra în mai multe producţii în perioada 1958 - 1991. Astfel, publicul iubitor de teatru l-a putut admira în "Profesiunea doamnei Warren" (1958), în regia Luciei Sturdza Bulandra, spectacol în care a jucat alături de Lucia Sturdza Bulandra, Ileana Predescu, Vasile Hulubei, Victor Rebengiuc.

De asemenea, a fost distribuit în mai multe spectacole ale lui Valeriu Moisescu - "Comedie pe întuneric" (1968), "Cu gluga pe ochi" (1970), "Ziariştii" (1971) şi "Lozul cel mic" (1974) -, dar şi în spectacolul "Tandreţe si abjecţie" (1969), în regia lui Cornel Todea.

Totodată, Marius Pepino a jucat în filme precum "Sosesc păsările călătoare" (1984), "Secretul lui Bachus" (1984), "Grăbeşte-te încet" (1981) şi "Partida de şah" (1981).

Ultimul spectacol la Teatrul Bulandra în care a putut fi aplaudat Marius Pepino a fost "Arsenic şi dantelă veche" (1991), în regia lui Grigore Gonţa.

Puiul Călinescu şi Marius Pepino - Saramura

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici