Actorul Victor Radovici, dus la Spitalul Floreasca după ce i s-a făcut rău. Are probleme cardiace şi rămâne internat

Victor Radovici rămâne internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, actorul având probleme respiratorii cauzate de o afecţiune cardiacă veche, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

925 afișări
Imaginea articolului Actorul Victor Radovici, dus la Spitalul Floreasca după ce i s-a făcut rău. Are probleme cardiace şi rămâne internat

Actorul Victor Radovici (Imagine: www.teatrul-excelsior.ro)

"Pacientul avea probleme respiratorii cauzate de o afecţiune cardiacă veche, decompensată. Actorul va rămâne internat", a spus medicul Bogdan Opriţa.

Actorul a rugat conducerea Spitalului Floreasca să nu fie furnizate mai multe informaţii despre starea lui de sănătate, a precizat Opriţa.

Victor Radovici a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca, miercuri la prânz, după ce i s-a făcut rău la Teatrul Excelsior.

În vârstă de 71 de ani, Victor Radovici este actor şi a fost şi director artistic la două teatre pentru copii, cărora le-a dedicat peste patru decenii din viaţă. De asemenea, în 1959, alături de Ileana Stana Ionescu, Florin Piersic, Leopoldina Bălănuţă, a făcut parte din grupul care a fondat Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, unde a jucat numeroase roluri. Între 1960 şi 1964 a jucat şi în spectacole ale Teatrului din Ploieşti, condus pe atunci de Toma Caragiu.

Din 1964, Victor Radovici s-a dedicat teatrului pentru copii, ca actor şi ca director artistic. Astfel, în 1984, a devenit director adjunct artistic la Teatrul "Ion Creangă" (unde a fost angajat actor din 1964). Din 1990 l-a urmat pe Ion Lucian, fiindu-i adjunct la Teatrul Excelsior, de asemenea dedicat celor mai mici spectatori.

Victor Radovici a jucat în numeroase spectacole, participând şi la numeroase turnee peste hotare, în Franţa, Bulgaria, Canada, SUA, Japonia. Printre aceste spectacole se numără "Nu treziţi un copil care visează", de Eugen Ionescu, "Cocoşelul neascultător", de Ion Lucian, şi "Act veneţian", de Camil Petrescu.

Pe lângă activitatea artistică, el a desfăşurat şi o bogată activitate pedagogică, la Facultatea de Arte Hyperion.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici