Actriţa Hilda Peter: Credeam că am o faţă foarte caracteristică şi nu am şansă în film

Actriţa Hilda Peter a declarat, joi, la lansarea cărţii "Cariera - substantiv feminin", că nu a regretat niciodată un rol şi că, iniţial, credea că trebuie să îşi axeze cariera pe teatru întrucât considera că are "o faţă foarte caracteristică" şi că nu are şanse în film.

665 afișări
Imaginea articolului Actriţa Hilda Peter: Credeam că am o faţă foarte caracteristică şi nu am şansă în film

Hilda Peter (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

La conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", organizată, joi, la Timişoara, de Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO, unul dintre personajele cărţii, actriţa Hilda Peter, a vorbit despre premiile sale, dar şi despre faptul că a ales să fie free-lancer.

"Nu am regretat niciodată un rol, deşi am avut foarte multe greutăţi. Am fost angajată cinci ani la Sfântu Gheorghe, apoi cinci ani la Cluj. Acum este foarte bine, premiile au venit prin film. Eu am vrut mai mult la Londra, vreau să încerc pe plan internaţional. Este interesant, e o încercare, totuşi. Într-adevăr, este greu pentru că nu mai e contract, iar când ai contract ai şi trei-patru roluri pe an, dar am simţit că trebuie să iau o pauză. Am fost norocoasă cu premiile şi am considerat că e important să mă duc la festivaluri", a declarat actriţa.

Hilda Peter a spus că la început a crezut că nu este făcută pentru film.

"Credeam că am o faţă foarte caracteristică şi nu am şansă în film şi că ar trebui să mă concentrez pe teatru. Apoi mi-am dat seama că faţa mea funcţionează pe ecran şi că mă interesează mai mult filmul. Am constatat apoi că mă interesează mai mult filmul decât teatrul", a spus Hilda Peter.

Întrebată ce înseamnă succesul pentru ea, actriţa a răspuns: "Succes înseamnă ceea ce fac, mă încurajează să mă duc mai departe".

Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO au lansat cartea "Cariera - substantiv feminin" şi un spot video de prezentare a poveştilor femeilor de succes, cu această ocazie începând şi campania de promovare care se va desfăşura în toate regiunile de dezvoltare.

Cartea "Cariera - substantiv feminin" prezintă poveştile de succes a 32 de femei care au reuşit să îmbine cariera cu viaţa profesională.

Cartea, lansată în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", cofinanţat din Fondul Social European, a fost tiparită într-un tiraj de 4.000 de exemplare, din care 3.500 distribuite direct şi 500 vor fi date în cadrul conferinţelor regionale.

În cadrul proiectului a fost lansat şi un spot TV cu trei femei dintre cele 32 intervievate, mesajul transmis urmând să ajungă la un public ţintă de 300.000 de femei din mediul rural şi urban.

Proiectul "Şanse egale pentru cariere de cucces" este derulat de SIVECO România S.A., Agenţia de presă Mediafax şi Academia de Studii Economice Bucureşti şi finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici