Actriţa Jayne Meadows Allen, nominalizată de trei ori la premiile Emmy, a murit la vârsta de 95 de ani

Actriţa de film, teatru şi televiziune americană Jayne Meadows Allen, nominalizată de trei ori la premiile Emmy, a murit la vârsta de 95 de ani, informează contactmusic.com.

200 afișări
Imaginea articolului Actriţa Jayne Meadows Allen, nominalizată de trei ori la premiile Emmy, a murit la vârsta de 95 de ani

Actriţa Jayne Meadows Allen, nominalizată de trei ori la premiile Emmy, a murit la vârsta de 95 de ani (Imagine: Wikipedia)

Jayne Meadows Allen, soţia lui Steve Allen, primul prezentator al emisiunii "The Tonight Show", a murit din cauze naturale, în reşedinţa ei din Encino, un oraş din statul american California, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Într-o carieră de peste şase decenii, Jayne Meadows Allen s-a remarcat în producţii cinematografice legendare, precum "Undercurrent" (1946), "Cântecul omului de tinichea/ Song of the Tin Man" (1947), "Lady in the Lake" (1947), "David and Bathsheba" (1951), dar şi în filme mai recente, precum "Casino" (1995). A jucat alături de soţul ei în drama "College Confidential" (1961) şi a interpretat-o pe mama personajului jucat de Billy Crystal în franciza "City Slickers".

Jayne Meadows Allen a apărut cu regularitate în emisiunile-concurs de televiziune "I've Got a Secret", "To Tell The Truth" şi "What's My Line" şi a fost nominalizată de trei ori la premiile Emmy, pentru rolurile interpretate în "Meeting of Minds", "St. Elsewhere" şi "Înalta societate/ High Society".

A jucat şi în multe spectacole pe Broadway, New York, remarcându-se în producţii precum "The Gazebo", "Once in a Lifetime" şi "Many Happy Returns".

A susţinut şi un turneu în America de Nord, întins pe durata a şapte ani, cu propriul ei show, "Powerful Woman in History", pentru care a fost recompensată cu International Platform Association Award.

A câştigat şi un premiu Susan B. Anthony, care i-a fost decernat pentru portretizarea continuă a femeilor într-o lumină pozitivă pe micul şi marele ecran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici