Actriţa Leonie Waldman-Eliad, o legendă a cântecului evreiesc din România, a murit

Actriţa Leonie Waldman-Eliad, o legendă a cântecului evreiesc din România, a murit vineri, la vârsta de 83 de ani, anunţă Uniunea Teatrală din România (UNITER).

387 afișări
Imaginea articolului Actriţa Leonie Waldman-Eliad, o legendă a cântecului evreiesc din România, a murit

Leonie Waldman-Eliad (Imagine: Teatrul Evreiesc de Stat)

Actriţa Leonie Waldman-Eliad s-a născut pe 24 ianuarie 1932 şi a avut o viaţă remarcabilă, pe care a dedicat-o unei instituţii şi unei tradiţii de unii uitată - teatrul idiş.

Actriţa a "slujit cu dârzenie" Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, până la finalul vieţii, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Leonie Waldman-Eliad are în palmares peste 120 de roluri interpretate în teatru şi film.

Recent, a putut fi văzută în producţiile Teatrului Evreiesc de Stat "Motke hoţul", "Purimşpil - o comedie", "Mazl tov… and justice for all!", "Duşmancele, o poveste de iubire", "Dinastia Efros", "Stele rătăcitoare", "Nuntă cu divorţ" şi "Un rege Lear evreu".

Înmormântarea va avea loc duminică, de la ora 11.00, la Cimitirul Evreiesc Filantropia din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici