Actriţa şi cântăreaţa Enikõ Szilágyi revine pe scenele româneşti

Actriţa şi cântăreaţa Enikõ Szilágyi, alături de pianistul Jan Lust, va susţine un recital sâmbătă, de la ora 16.00, Sala de muzică a Castelului Peleş, în cadrul Stagiunii "Sunetul muzicii".

767 afișări
Imaginea articolului Actriţa şi cântăreaţa Enikõ Szilágyi revine pe scenele româneşti

Actriţa şi cântăreaţa Enikõ Szilágyi revine pe scenele româneşti (Imagine: One.ro)

Actriţă de teatru şi de film, Eniko Szilagyi s-a născut în Cluj şi a jucat pe scene din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca în peste şaizeci de roluri. Încă din primii ani de studiu, Enikö Szilagyi a fost remarcată de regizori importanţi, debutând în film, la numai 18 ani şi interpretând peste 20 de roluri în: "Secretul lui Bachus" , "Ultima noapte de dragoste", "Capcana mercenarilor", "Horea", "Bietul Ioanide" sau "Misterele Bucureştilor".

A părăsit România cu şase luni înaintea Revoluţiei din 1989, stabilindu-se la început în Olanda.

A făcut în continuare teatru în Ungaria şi apoi, având o voce interesantă de mezzo-soprană, s-a afirmat pe scenele muzicale din Franţa şi Belgia, abordând un repertoriu aparte: piese din repertoriul unor mari cântăreţi: Barbara, Edith Piaf, Jacques Brel, Maria Tănase sau din creaţia unor compozitori ca: Jean Musy sau Kurt Weill.

Pianistul Jan Lust, după studii muzicale desfăşurate la Audenarde şi Louvain, s-a perfecţionat la Academia de Muzică din Tel Aviv, unde l-a avut maestru pe pianistul rus Victor Derevianko.

A susţinut concerte şi recitaluri în: Belgia, Olanda, Germania, Austria, Franţa, Israel, Lituania, Irlanda şi Nigeria. Este pianistul Ansamblului "Grupetto" şi de asemenea formează Trio-ul Ka împreună cu violonistul Jo Vercruysse şi clarinetistul Evy Van Dongen. În prezent este profesor de pian şi muzică de cameră la Academia din Zottegem. În fiecare an, organizează Festivalul de pian "Ottomani" de la Audenarde.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici