Ada Condeescu: Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului" este o mare bucurie pentru România

Actriţa Ada Condeescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că trofeul Ursul de Aur primit de filmul "Poziţia copilului" este o mare bucurie pentru România, pentru cinematografia română şi pentru cineaştii români.

785 afișări
Imaginea articolului Ada Condeescu: Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului" este o mare bucurie pentru România

Ada Condeescu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"Îi felicit din suflet pe toţi cei care au făcut parte din echipa filmului", a spus Ada Condeescu, precizând că este convinsă că prestaţia actorilor din distribuţia filmului "Poziţia copilului" "a impresionat puternic juriul".

"Este o mare bucurie pentru România, pentru cinematografia română, pentru cineaşti români. E important pentru noi toţi. Este important să fim în continuare în vârf, să fim printre cei mai buni", a mai spus Ada Condeescu.

Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, a primit, sâmbătă seară, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

"Poziţia copilului" s-a aflat în competiţia oficială a Berlinalei 2013 alături de alte 18 filme.

Din juriul competiţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin ( 7-17 februarie) au făcut parte Wong Kar Wai (preşedinte), Susanne Bier, Tim Robbins, Shirin Neshat, Athina Rachel Tsangari, Andreas Dresen şi Ellen Kuras.

Marele premiul/ trofeul Ursul de Aur primit de "Poziţia copilului", sâmbătă seara, la gala Festivalului de Film de la Berlin vine după ce, vineri seara, filmul lui Călin Netzer a primit şi premiul criticii internaţionale - FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

"Poziţia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după multi-premiatele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă şi fiu. Li se alătură, într-o distribuţie selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Pe de altă parte, actriţa Ada Condeescu a primit luni seară trofeul Shooting Stars de la actorii Julie Delpy şi Ethan Hawke în cadrul unei ceremonii dedicate actorilor din programul Shooting Stars de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (7-17 februarie).

Toţi actorii incluşi în programul Shooting Stars au participat la sesiuni de întâlniri cu directori de casting, producători şi alţi reprezentanţi ai industriei de film. Luni seară, fiecare dintre artiştii selectaţi a primit câte un trofeu de la cei doi celebri actori.

Actriţa Ada Condeescu a fost selectată în programul care a lansat de-a lungul anilor carierele internaţionale ale unor nume precum Rachel Weisz, Daniel Craig, Carey Mulligan, Mélanie Laurent.

Condeescu este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi în programul Shooting Stars şi devine astfel al cincilea actor român selectat în prestigiosul program, după Ana Ularu (2012) , Dragoş Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) şi Maria Popistaşu (2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici