Ada Meseşan solicită o şedinţă extraordinară a CA al TVR pe tema selecţiei managerilor în SRTv

Ada Meseşan, membră în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, solicită organizarea unei şedinţe extraordinare a forului, în data de 30 iulie, având în vedere "practica" folosită în procedura de selecţie a managerilor din televiziunea publică.

206 afișări
Imaginea articolului Ada Meseşan solicită o şedinţă extraordinară a CA al TVR pe tema selecţiei managerilor în SRTv

Ada Meseşan solicită o şedinţă extraordinară a CA al TVR pe tema selecţiei managerilor în SRTv (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Motivul este evident: batjocura faţă de angajaţii instituţiei şi dispreţul faţă de toate regulamentele şi procedurile la care s-au pretat cei care s-au erijat în organizatori şi coordonatori ai concursurilor pentru funcţiile de manageri ai TVR. Este inadmisibil că, nici la această oră, nu s-au făcut publice în TVR, persoanele care şi-au depus proiectele pentru funcţiile de manageri (un exemplu scandalos îl reprezintă cel privind selecţia pentru funcţia de director al Ştirilor TVR) deşi, tot la această ora, o comisie recurge la selecţia dosarelor care intră în concurs! Precizez că niciodată în istoria TVR nu s-a mai înregistrat o astfel de practică", se arată într-o solicitare a Adei Meseşan către membrii CA ai TVR, remisă şi agenţiei de presă MEDIAFAX.

De asemenea, Ada Meseşan punctează că a refuzat public să facă parte din comisiile de selecţie şi de concurs pentru ocuparea funcţiilor de manager.

Astfel, unul dintre motivele invocate de membra Consiliului de Administraţie al TVR pentru refuzul său de a participa la şedinţele comisiilor este că "prin procedurile prezentate în şedinţele C.A. de către conducerea executivă a TVR, selecţia de proiecte şi concursul indicau procedura asumată tacit de majoritatea conducerii, respectiv, «câştigarea funcţiei, cu dedicaţie», procedeu pe care l-am sancţionat prin vot".

Totodată, al doilea motiv este că "prezenţa membrilor C.A. în comisiile în cauză, solicitată cu insistenţă de conducerea executivă a TVR , dincolo de acuzaţia posibilă de imixtiune politică care putea fi folosită în momentele critice, reprezenta, de fapt, o atragere a colegilor mei la frauda care, iată, se petrece în aceste zile în TVR".

Pe de altă parte, Ada Meseşan afirmă că nu este "întâmplător" că o parte din membrii CA care au participat la şedinţele comisiilor de examinare au luat decizia de a se retrage "în momentul în care suspiciunile lor au căpătat caracterul unor evidenţe".

"Solicitarea mea este întemeiată atât pe informaţiile şi plângerile primite, în calitatea mea de membru al C.A., din partea jurnaliştilor şi angajaţilor TVR, cât şi pe observaţiile şi atitudinile mele critice pe care le-am prezentat în toate şedintele C.A. Solicit deşfăsurarea acestei şedinţe extraordinare a C.A. pentru a se prezenta explicit, atât angajaţilor TVR, cât şi membrilor C.A., motivele pentru care TVR a intrat agresiv în epoca secretomaniei obscure şi a jocurilor politice de culise. Decăderea accelerată a TVR poate fi stopată. Cei care sunt susceptibili că doresc să transforme TVR într-un nou Oltchim sunt solicitaţi să accepte şedinţa extraordinară a C.A. pe data de 30 iulie", se mai arată în solicitarea citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici