Adevărul Holding va lansa un post de televiziune, Adevărul TV

Trustul Adevărul Holding, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, a cerut Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevărul TV.

208 afișări
Imaginea articolului Adevărul Holding va lansa un post de televiziune, Adevărul TV

Adevărul Holding va lansa televiziunea generalistă Adevărul TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solicitarea de acordare a licenţei audiovizuale pentru Adevărul TV a fost depusă la CNA de Adevărul Digital Media SRL din Bucureşti, ai cărei acţionari sunt Adevărul Holding - 95% şi Tipomedia - 5%, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CNA.

Potrivit dosarului depus la CNA, Adevărul TV va difuza programe în producţie proprie - 50% şi programe ale altor producători - 50%.

Grila de programe a postului va cuprinde, printre altele, divertisment, filme, programe informative, programe educative şi culturale şi publicitate.

Investiţia în lansarea Adevărul TV se ridică, potrivit dosarului depus la CNA, la peste 10 milioane de euro.

Trustul de presă Adevărul Holding şi-a dezvoltat, de la sfârşitul anului trecut, un studio de televiziune.

Din 15 iulie 2010, Alexandru Sassu, fostul director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), ocupă funcţia de director al diviziei de radio şi televiziune a trustului Adevărul Holding.

"Lansarea diviziei TV face parte din strategia şi din planul de afaceri al Adevărul Holding de a deveni o companie media integrată", a declarat, în data de 23 iunie 2010, pentru MEDIAFAX, Peter Imre, director general al trustului.

La rândul său, Alexandru Sassu a declarat atunci că numirea sa în această poziţie este o provocare foarte interesantă, în contextul în care, în opinia sa, publicul aşteaptă informaţii şi programe de calitate. "Este un proiect fezabil, care, în doi ani, poate ajunge să fie un concurent redutabil pentru actualele canale TV generaliste", a mai spus Alexandru Sassu.

Totodată, trustului controlat de Dinu Patriciu i s-au alăturat, de-a lungul acestui an, mai multe persoane care au lucrat în televiziune, printre care: Mihaela Antoche, care a venit la Adevărul Holding de la Kanal D, unde ocupa funcţia de director al Departamentului de Ştiri şi Sport, Horia Enăşel - cunoscut în mediul audiovizual datorită colaborărilor sale cu posturile de televiziune Pro TV, Naţional TV, B1 TV şi N24, dar şi Mura Frânculescu - fostul coordonator al TVR 3, televiziune din portofoliul Societăţii Române de Televiziune.

Trustul Adevărul, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, are în portofoliu cotidianele Adevărul, Adevărul de seară, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România. Recent, Adevărul Holding a cumpărat şi revista Tango.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici