"Adoptă un cardinal", cel mai recent site în vogă la Vatican

Vaticanul şi-a dat binecuvântarea, vineri, pentru un nou site german, denumit "Adoptă un cardinal", care permite utilizatorilor să se roage pentru un cardinal ales aleatoriu de un computer, cu câteva zile înainte de conclavul care va desemna noul papă.

253 afișări
Imaginea articolului "Adoptă un cardinal", cel mai recent site în vogă la Vatican

"Adoptă un cardinal", cel mai recent site în vogă la Vatican (Imagine: www.adoptacardinal.org)

"Cardinalii au fost informaţi în legătură cu existenţa acestui site. Mulţi oameni s-au înscris deja pe site", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

"Există o mişcare a rugăciunii, stimulată cu ajutorul acestui site", a adăugat părintele Federico Lombardi.

Potrivit administratorilor site-ului www.adoptacardinal.org, peste 350.000 de persoane s-au înscris deja. Utilizatorul îşi scrie numele, o adresă de e-mail şi apoi, printr-un simplu click, el primeşte numele cardinalului care a fost selecţionat pentru el.

"Cardinalii au nevoie ca oamenii să se roage pentru ei", a declarat Ulli Heckl, în vârstă de 37 de ani, una dintre creatoarele site-ului, membră a Youth 2000, o mişcare catolică internaţională care sprijină această iniţiativă.

Potrivit spuselor sale, parohiile, congregaţiile religioase şi chiar azilurile pentru bătrâni şi-au manifestat interesul pentru acest site care permite concentrarea rugăciunilor pentru un anumit cardinal, cu scopul de a-l ajuta pe acesta, atunci când va fi ales noul papă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici