Adresele web de tip IPv4 se termină. Giganţii internetului trec la versiunea IPv6

Companii ca Google şi Yahoo îşi îmbunătăţesc astăzi sistemele, în cadrul unuia dintre cele mai mari upgrade-uri din istoria internetului. Giganţii internetului trec de la Internet Protocol versiunea 4 la versiunea 6 (IPv6), pentru extinderea plajei de adrese.

518 afișări
Imaginea articolului Adresele web de tip IPv4 se termină. Giganţii internetului trec la versiunea IPv6

Adresele web de tip IPv4 se termină. Giganţii internetului trec la versiunea IPv6 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Utilizatorii domestici de internet vor trebui să facă şi ei această schimbare peste câţiva ani, relatează dailymail.co.uk.

Fiecare dispozitiv pe care îl folosim, fie el computer sau smartphone, are propriul Internet Protocol sau adresa IP. Internetul a fost construit pe versiunea Internet Protocol 4 care are o limită de aproximativ 4 miliarde de adrese. În anii '70, când a fost creat IPv4, limita de adrese părea suficient de ridicată dar extinderea rapida a internetului a dus la epuizarea lor.

IPv6 are loc pentru 340.282.366.920.938.000.000.000.000.000.000.000.000 de adrese, care vor fi formate din mai multe cifre ca cele de tip IPv4.

Pentru mulţi utilizatori domestici de internet, fenomenul va însemna doar descărcarea unor software-uri, dar companiile vor trebui să investească în sisteme noi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici