Adrian Şonka oferă răspunsuri la întrebarea "Câte stele sunt pe cer?", în octombrie, la Palatul Şuţu

Cercetătorul Adrian Şonka, de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Capitală, va prezenta evenimentele de astronomie "Câte stele sunt pe cer?" şi "Călătorie prin Univers", în luna octombrie, la Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suţu.

527 afișări
Imaginea articolului Adrian Şonka oferă răspunsuri la întrebarea "Câte stele sunt pe cer?", în octombrie, la Palatul Şuţu

Adrian Şonka oferă răspunsuri la întrebarea "Câte stele sunt pe cer?", în octombrie, la Palatul Şuţu (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Evenimentul "Câte stele sunt pe cer?" va avea loc pe 3, 17 şi 31 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Suţu din Bucureşti şi va fi prezentat de Adrian Şonka, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Prezentarea constă în vizualizarea (şi conştientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie şi baze de date cu observaţii astronomice reale. Prezentarea este o proiecţie pe întuneric, însoţită de explicaţii live. Participanţii vor vedea cum arată cerul privit cu ochiul liber şi prin telescop, dar şi o colecţie de obiecte observate până în prezent de astronomi.

De asemenea, evenimentul "Călătorie prin Univers", prezentat tot de Adrian Şonka, va avea loc pe 10 şi 24 octombrie, de la ora 19.00, la Palatul Suţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici