Agenţia France-Presse a cerut falimentul Realitatea Media şi NewsIn

Agenţia France-Presse (AFP) a cerut falimentul societăţii Realitatea Media SA şi al agenţiei de presă NewsIn, care fac parte din trustul de media Realitatea - Caţavencu, prin două acţiuni înregistrate la Tribunalul Bucureşti, în data de 30 iulie.

603 afișări
Imaginea articolului Agenţia France-Presse a cerut falimentul Realitatea Media şi NewsIn

Agenţia France-Presse a cerut falimentul Realitatea Media şi NewsIn

Cele două dosare au fost înregistrate de Agenţia France-Presse la Tribunalul Bucureşti pe 30 iulie. Obiectul dosarelor este "procedura insolvenţei".

Unul dintre dosarele de insolvenţă depuse la Tribunalul Bucureşti de France-Presse este îndreptat împotriva societăţii Realitatea Media SA, care deţine licenţele audiovizuale pentru posturile de televiziune Realitatea TV, The Money Channel, ActionStar, CineStar, ComedyStar şi pentru posturile de radio Realitatea FM, Radio Guerrilla şi Radio Alpha.

Primul termen de judecată în cazul acestui dosar este 30 mai 2011.

Celălalt dosar de insolvenţă vizează SC NewsIn Media SRL, care operează agenţia de presă NewsIn. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 28 iunie 2011.

Contactat de MEDIAFAX, Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului Realitatea-Caţavencu, a declarat că nu ştie de acţiunile depuse în instanţă de France-Presse.

Pe de altă parte, Mihnea Vasiliu, director operaţional Realitatea-Caţavencu, a declarat pentru MEDIAFAX că nu ştie valoarea datoriei pe care NewsIn o are la AFP.

El a precizat că datoria Realitatea Media SA la Agenţia France-Presse este de 11.850 de euro. "O să o plătim", a spus Sorin Freciu.

Societatea Realitatea Media SA a avut, în 2008, pierderi de circa 76,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 100,3 milioane de lei, potrivit bilanţului financiar pe 2008, publicat de Ministerul de Finanţe. Pierderile societăţii Realitatea Media SA au crescut faţă de 2007, când ajungeau la un total de 27,1 milioane de lei.

Pe de altă parte, SC NewsIn Media SRL a avut, în 2008, pierderi de 2.881.604 de lei, la o cifră de afaceri de 6.636.493 de lei, potrivit bilanţului financiar pe anul 2008, publicat de Ministerul de Finanţe.

Realitatea Media SA şi SC NewsIn Media SRL fac parte din trustul de media Realitatea - Caţavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Agence France-Presse (AFP) este una dintre cele mai mari agenţii de presă din lume, alături de Associated Press (AP) şi Reuters.

AFP este cea mai veche agenţie de ştiri din lume, fiind înfiinţată în 1835 de Charles-Louis Havas, pionier al jurnalismului internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici