Alexandru Arşinel: A murit unul dintre cei mai buni prieteni ai mei

Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", a declarat pentru MEDIAFAX că Jean Constantin a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, dar şi un actor extraordinar.

1374 afișări
Imaginea articolului Alexandru Arşinel: A murit unul dintre cei mai buni prieteni ai mei

Alexandru Arşinel, despre Jean Constantin: A murit unul dintre cei mai buni prieteni ai mei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Arşinel l-a descris pe Jean Constantin ca pe "o mare personalitate, un actor extraordinar, iubit de marele public". "A fost un om care nu a adus decât zâmbetul pe buzele spectatorilor", a mai spus Alexandru Arşinel.

El a precizat că actorul Jean Constantin a fost găsit mort în locuinţa sa din Constanţa, de către rudele sale.

În ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957.

Actorul a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei" (1960), "Răzbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vară" (1968), "Prea mic pentru un război atât de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Totodată, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan.

Printre cele mai recente filme în care a jucat celebrul actor se numără "Poker" (2010) şi "Supravieţuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu, "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), şi "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (2006), de Cătălin Mitulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici