Alexandru Sassu pleacă de la conducerea diviziei TV şi radio a Adevărul Holding

Alexandru Sassu şi-a dat demisia, joi, din funcţia de director al diviziei de televiziune şi radio a trustului Adevărul Holding, el declarând pentru MEDIAFAX că nu crede că proiectul de lansare a televiziunii Adevărul TV va fi continuat.

470 afișări
Imaginea articolului Alexandru Sassu pleacă de la conducerea diviziei TV şi radio a Adevărul Holding

Alexandru Sassu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Alexandru Sassu a preluat funcţia de director al diviziei de televiziune şi radio a trustului Adevărul Holding pe 1 august 2010, imediat după ce i s-a încheiat mandatul de preşedinte-director general al Televiziunii Române.

Acum, Alexandru Sassu a decis să-şi depună demisia din funcţia deţinută la Adevărul Holding.

"Mi-am depus demisia mai devreme", a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Sassu, care a precizat că motivul demisiei sale este deosebirea dintre politica editorială a Adevărul Holding şi viziunea sa.

Întrebat dacă va fi continuat proiectul lansării televiziunii Adevărul TV, principalul scop pentru care a fost adus la Adevărul Holding, Alexandru Sassu a spus: "Nu cred că va continua, dar nu asta este discuţia".

Pe de altă parte, Alexandru Sassu nu are planuri în ceea ce priveşte o eventuală continuare a carierei sale în media sau de reluare a carierei sale politice. "Nu mi-am făcut planuri deocamdată", a spus Sassu.

Contactat de MEDIAFAX, Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, nu a dorit să comenteze demisia lui Alexandru Sassu.

Trustul Adevărul Holding a primit, pe 12 octombrie 2010, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, o licenţă audiovizuală prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevărul TV, intenţionând să lanseze postul TV şi o reţea de 40 de staţii locale cu o investiţie totală de peste 37 de milioane de euro. Atunci, Peter Imre, directorul general al trustului Adevărul Holding, şi Alexandru Sassu, directorul diviziei de radio şi televiziune a trustului Adevărul Holding, nu au anunţat momentul în care va fi lansată noua televiziune. Între timp, însă, a fost lansat site-ul adevarultv.net, pe care Adevărul TV emite în regim de probă.

Pe de altă parte, într-o conferinţă de presă din 12 mai 2011, Dinu Patriciu a anunţat că a cumpărat un post de radio pe care intenţionează să-l integreze într-o reţea radio locală. Întrebat atunci dacă este vorba despre achiziţia postului de radio City FM, Dinu Patriciu a declarat că numele radioului nu este important, deoarece va fi integrat într-o reţea şi va începe să emită cu o nouă titulatură.

Ulterior, în octombrie 2011, Click FM a început să emită pe frecvenţele City FM.

Demisia lui Alexandru Sassu din Adevărul Holding vine la scurt timp după ce şi Răzvan Ionescu a anunţat că părăseşte funcţia de director editorial al trustului de presă deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Trustul Adevărul are în portofoliu cotidianul Adevărul, săptămânalul Caţavencii, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi revista Tango.

Despre plecarea lui Alexandru Sassu din funcţia de director editorial al Adevărul Holding a scris şi paginademedia.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici