Amazon a încheiat un contract exclusiv de amploare cu postul HBO

Grupul american Amazon, un gigant în domeniul distribuţiei online, a anunţat miercuri că a încheiat un acord exclusiv de amploare cu postul de televiziune HBO, care va îmbogăţi serviciul său de video în streaming cu multe seriale foarte cunoscute, precum "Clanul Soprano".

110 afișări
Imaginea articolului Amazon a încheiat un contract exclusiv de amploare cu postul HBO

Amazon a încheiat un contract exclusiv de amploare cu postul HBO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acordul, ale cărui detalii financiare nu au fost divulgate, a fost încheiat pe mai mulţi ani.

Începând din 21 aprilie, toate sezoanele din câteva seriale considerate clasice, precum "Clanul Soprano", "The Wire" şi "Six Feet Under", ca şi primele sezoane ale unor seriale mai recente precum "Boardwalk Empire" şi "True Blood" vor fi adăugate în serviciul "Prime" al grupului Amazon, care oferă utilizatorilor acces, printre altele, la serviciul său de conţinuturi video online la cerere.

Acordul prevede, de asemenea, adăugarea ulterioară a altor seriale mai recente, precum "Girls" şi "The Newsroom", cu un decalaj de trei ani după difuzarea lor pe postul HBO.

O aplicaţie ce permite accesarea serviciului de streaming al postului HBO pentru toate conţinuturile sale recente, "HBO GO" va fi totodată integrat până la sfârşitul anului în decodorul "Fire TV", lansat la începutul lunii aprilie de grupul Amazon, ce permite vizionarea unor conţinuturi video online pe ecranele televizoarelor.

"HBO a produs unele dintre serialele cele mai revoluţionare, mai apreciate şi mai premiate din istoria televiziunii, recompensate cu 115 premii Emmy, şi care vor fi disponibile pentru abonaţii serviciului Prime de luna viitoare", a declarat Brad Beale, directorul departamentului de Achiziţii din cadrul grupului Amazon.

Postul HBO, care aparţine grupului media Time Warner, încasează taxe pentru drepturile de difuzare a serialelor sale de la posturile de televiziune străine. A fost pentru prima dată când postul american a negociat aceste drepturi pentru un serviciu de streaming.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici