Ana Blandiana cere sancţionarea Antena1 şi 2, unde s-a spus că ar fi avut gemeni cu Păunescu

Scriitoarea Ana Blandiana a sesizat CNA cu privire la emisiunile "Acces direct" şi "Agentul VIP", difuzate pe Antena 1, respectiv Antena 2 pe 9 noiembrie, în care i-a fost afectată reputaţia şi imaginea publică, spunându-se că ar fi avut o relaţie cu Adrian Păunescu, din care s-ar fi născut gemeni.

410 afișări
Imaginea articolului Ana Blandiana cere sancţionarea Antena1 şi 2, unde s-a spus că ar fi avut gemeni cu Păunescu

Ana Blandiana cere sancţionarea Antena1 şi 2, unde s-a spus că ar fi avut gemeni cu Păunescu (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

Ana Blandiana a transmis o sesizare preşedintelui CNA, Răsvan Popescu, precizând că, pe 8 noiembrie, a fost căutată de Antena 1, "fiind invitată insistent să apară pe post pentru a vorbi despre Adrian Păunescu". Totodată, ea a fost rugată să comenteze - confirmând sau infirmând - informaţia că este mama unor gemeni al căror tată este Adrian Păunescu, potrivit aceleiaşi sesizări.

"Nu mi-a venit să cred că a putut fi inventat ceva atât de aberant, am refuzat să mă las târâtă într-o poveste atât de murdară şi am acceptat doar să dau o declaraţie că totul este neadevărat. Seara, în cadrul emisiunii «Acces direct» de pe Antena 1 a fost prezentată informaţia", însoţită de replica mea audio care o infirma, iar în studio se găsea C.V. Tudor, care infirma şi el ştirea, apărând moralitatea «fratelui Adrian» şi care a folosit prilejul pentru a spune că am fost prieteni în tinereţe, ceea ce este o altă incredibilă invenţie", spune Ana Blandiana, în sesizarea transmisă CNA.

"Credeam că astfel povestea s-a încheiat, când, trecând pe Antena 2, unde se desfăşura emisiunea «Agentul VIP», am încremenit descoperind poza mea etalată pe tot ecranul şi acoperită cu litere de-o şchioapă despre existenţa gemenilor. Asta după ce pe Antena 1 fusese dată declaraţia mea care infirma totul. Mi s-a părut prea mult", mai spune Ana Blandiana.

Totodată, ea roagă CNA să ia măsuri în cazul posturilor Antena 1 şi Antena 2. "Am hotărât să vă scriu pentru a vă ruga să găsiţi modalitatea de a penaliza această invenţie cinică şi de prost gust, aflată cu totul în afara realităţii, care este de natură să-mi afecteze reputaţia şi imaginea publică şi care reprezintă o sfidare atât a deontologiei profesionale, cât şi a legislaţiei în vigoare", mai afirmă Ana Blandiana.

CNA va analiza în şedinţa de marţi sesizarea scriitoarei Ana Blandiana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici