ANALIZĂ: Volume de Klaus Iohannis, Lucian Boia şi Andreea Esca, printre cele mai vândute cărţi în 2014

"Pas cu pas", de Klaus Iohannis, "Primul Război Mondial", de Lucian Boia, "Ce-am făcut când am tăcut", de Andreea Esca, "Negustorul de începuturi de roman", de Matei Vişniec, "Dragă viaţă", de Alice Munro, şi "Paraclet", de Freddy Gârbaci, se numără printre cele mai vândute cărţi în anul 2014.

621 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Volume de Klaus Iohannis, Lucian Boia şi Andreea Esca, printre cele mai vândute cărţi în 2014

ANALIZĂ: Volume de Klaus Iohannis, Lucian Boia şi Andreea Esca, printre cele mai vândute cărţi în 2014 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Anul 2014 a fost bogat în ceea ce priveşte noutăţile editoriale, românii având ocazia să aleagă dintre sutele de titluri pe care editurile le-au publicat. Atât cărţile pentru adulţi, care ating subiecte precum istoria, dragostea şi războiul, cât şi cele practice şi pentru copii s-au aflat pe lista volumelor achiziţionate în 2014. Unele dintre cele mai importane edituri din România au precizat, pentru MEDIAFAX, care au fost cel mai bine vândute titluri în anul 2014.

Astfel, în topul celor mai vândute cărţi ale editurii Humanitas, pe primele cinci locuri se situează volumele "Balcic. Micul paradis al României Mari" şi "Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări", ambele scrise de Lucian Boia, "Ce-am făcut când am tăcut", de Andreea Esca, "O scurtă istorie ilustrată a românilor", de Neagu Djuvara, şi "De ce este România altfel?", (ediţia adăugită), de Lucian Boia. În continuare, în lista celor mai îndrăgite cărţi Humanitas se află "Suveranii României. Monarhia o soluţie?", de Lucian Boia, "Demonul amiezii. O anatomie a depresiei", de Andrew Solomon, "Despre frumuseţea uitată a vieţii" (ediţia de lux), de Andrei Pleşu, şi "Castelul, biblioteca, puşcăria. Trei vămi ale feminităţii exemplare", de Dan C. Mihăilescu.

În ceea ce priveşte editura Humanitas Fiction, pe primele cinci poziţii s-au clasat volumele "Adulter", de Paulo Coelho, "Dragoste", de Isabel Allende, "Păzitoarea tainei", de Kate Morton, "Cei doi domni din Bruxelles", de Eric-Emanuel Schmitt, şi "Confidentul", de Hélène Grémillon. De asemenea, una dintre cele mai îndrăgite cărţi ale verii 2014, la Humanitas Fiction, a fost romanul "Madame Mallory şi micul bucătar indian", de Richard C. Morais.

Pe de altă parte, în topul celor mai vândute cărţi ale editurii Polirom, în anul 2014, se numără "Cum iubesc bărbaţii", de Mihaela Rădulescu, "Exerciţii de echilibru", de Tudor Chirilă, "Cel care mă aşteaptă", de Parinoush Saniee, "Soacre şi nurori. La cine este cheia", de Aurora Liiceanu, şi "Eu sunt Malala", de Malala Yousafzai, Christina Lamb.

În ceea ce priveşte editura Cartea Românească, în topul celor mai bine vândute cărţi se poziţionează "Negustorul de începuturi de roman", de Matei Vişniec, "Kinderland" şi "Controlul cărţii", de Liliana Corobca, "Vieţile paralele", de Florina Ilis, "Poker. Black Glass", de Bogdan Coşa, şi "America de peste pogrom", de Cătălin Mihuleac.

La editura All, la categoria "Literatură", cele mai apreciate cărţi de către cititori au fost "Oblomov", de I. A. Goncearov, "Până şi câinii", de Jon McGregor, "Paraclet", de Freddy Gârbaci, "Dacă citeşti asta înseamnă că am murit", de Andrew Nicoll, şi "O vară mişto", de Wolfgang Herrndorf.

În ceea ce priveşte cartea pentru copii, printre cele mai achiziţionate volume de către cititori au fost "Şoboraţii", de Michael Peinkofer, "Pixi Ştie-Tot - Pământul", "Pixi Ştie-Tot - Corpul meu", "Zaharia Zanzibon - Vinerea Neagră", de Silke Moritz, şi "Pixi şi stelele".

La categoria "Nonficţiune", cele mai citite cărţi ale editurii au fost "Cartea gesturilor", de Joseph & Caroline Messinger, "Psihopolitica", de Florin Tudose, "Puterea vindecătoare a apei", de Fereydoon Batmanghelidj, "Reţete din crudităţi", de Elena Pridie, şi "Manualul Merck, ediţia a XVIII-a".

În categoria "Bestseller" a editurii All, în 2014, s-au aflat volumele "Consumatorul de suflete", de Codin Maticiuc, "PS Te iubesc", de Cecelia Ahern, "După şapte ani", de Guillaume Musso, "Ingredientele iubirii", de Nicolas Barreau, şi "Diana cu vanilie", de Diana Sorescu.

Editura Litera a încheiat anul 2014 cu peste 520 de titluri publicate, într-un tiraj total de 5,18 milioane de exemplare. Cele mai apreciate titluri au fost ale autoarei Alice Munro: "Ură, prietenie, dragoste, căsătorie", "Fugara" şi "Dragă viaţă", vândute în 25.000 de exemplare, seria "Crossfire", care cuprinde volumele "Atracţia", "Revelaţia", "Împlinirea", de Sylvia Day, cu 15.000 de exemplare vândute, şi "Răzbunarea Geografiei", de Richard Kaplan, cu 8.000 de exemplare. Dintre titlurile pentru copii, cel mai bine vândute au fost: "Disney. Regatul de gheaţă", "Violetta. Agenda mea de şcoală", "Violetta. Reţetele Violettei" şi "Cartea de aur a celor mai frumoase poveşti". Cifra de afaceri în 2014 este de peste 10 milioane de euro. Pe lângă un an bogat în apariţii editoriale, 2014 a fost şi un an aniversar, Litera sărbătorind 25 de ani de existenţă.

De asemenea, în anul 2014, în topul vânzărilor Grupului Editorial Corint s-au aflat titlurile "Putin. Biografia interzisă", de Stanislav Belkovski, "Divergent", ediţia specială lansată în perioada difuzării filmului cu acelaşi nume, a primului volum din trilogia "Divergent", de Veronica Roth, "care a înregistrat vânzări extraordinare", potrivit reprezentanţilor editorii, "Grace de Monaco. Destinul unei prinţese", de Jean des Cars, "Confruntarea finală", volumul 5 din seria "Generala", de James Patterson, "Cu Hitler până la sfârşit. Memoriile ordonanţei lui Hitler", de Heinz Linge, "Testul fierului", primul volum din seria "Magisterium", de Holly Black şi Cassandra Clare, "Harrem. Lumea din spatele vălului", de Alev Lytle Croutier, "Îmbrăţişări la Paris", de Juliette Sobanet, "Oraşul sufletelor pierdute", cartea a cincea din seria "Instrumente Mortale", de Casandra Clare, şi "Cântecul lunii", volumul al doilea, din ciclul "Vânătorii", parte a seriei "Jurnalele Vampirilor", de L.J. Smith.

La editura Univers, cel mai bine vândute cărţi din 2014 au fost "Lucrarea iubirii", de Gabriel Osmonde (Andrei Makïne), "Speranţa: o tragedie", de Shalom Auslander, "Lumea Sofiei", de Jostein Gaarder, "Sfârşitul poveştii", de Lydia Davis, şi "Donul liniştit", de Mihail Şolohov.

În ceea ce priveşte edtitura Trei, la categoria "Ficţiune", cele mai vândute titluri în 2014 au fost "Sub aceeaşi stea", de John Green, "Fata dispărută", de Gillian Flynn, "Înainte să adorm", de SJ Watson, "Mincinoşii", de E. Lockhart, şi "Fericirea începe azi", de Jamie McGuire. La categoria "Psihologie", cărţile pe care cititorii le-au cumpărat cel mai mult au fost "Arta de a citi gândurile", de Henrik Fexeus, "Emoţii date pe faţă", de Paul Ekman, "Analiza viselor", de C. G. Jung, "Reţete împotriva îngrijorării", de Lawrence J. Cohen, şi "Părintele eficient", de Thomas Gordon.

Pe de altă parte, la editura Nemira, topul vânzărilor pe 2014 cuprinde următoarele: seria "Cântec de gheaţă şi foc", de George R.R. Martin, trilogia "Jocurile Foamei", de Suzanne Collins, "Golul visător", de Peter F. Hamilton, "Doctor Sleep", de Stephen King, şi "Silozul", de Hugh Howey.

La editura Vellant, cele mai vândute cărţi în anul 2014 au fost "Despre Fotografie", de Susan Sontag, "Cum să schimbi lumea", de Jean-Paul Flintoff, "Cum să ne gândim mai mult la sex", de Alain de Botton, "Cum să nu-ţi pierzi minţile", de Philippa Perry, şi "Arta ca terapie", de Alain de Botton şi John Armstrong.

Totodată, în topul vânzărilor la editura Curtea Veche s-a situat volumul autobiografic "Pas cu pas", de Klaus Iohannis. Pe poziţia a doua în topul preferinţelor publicului s-a situat volumul "Secretele succesului", de Dale Carnegie, aceasta fiind şi prima carte publicată de editură, în 1998, şi este una dintre cele mai bine vândute cărţi din lume - peste 15 milioane de exemplare. Pe următoarele poziţii în top s-au situat volumele "Filosofia sexului", de Radu F. Constantinescu (ediţia a II-a), "Găteşte în 15 minute cu Jamie", de Jamie Oliver, şi "Focus", de Daniel Goleman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici