André Rieu, în lacrimi la clubul Colectiv: Voi compune o melodie pentru victimele tragediei - FOTO

Violonistul André Rieu, care a mers sâmbătă, la clubul Colectiv, pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului, a spus că va compune o melodie în memoria celor care au decedat şi va dona încasările din vânzarea DVD-urilor cu show-urile sale de la Bucureşti pentru ajutorarea victimelor tragediei.

6074 afișări
Imaginea articolului André Rieu, în lacrimi la clubul Colectiv: Voi compune o melodie pentru victimele tragediei - FOTO

André Rieu, în lacrimi la clubul Colectiv: Voi compune o melodie pentru victimele tragediei (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

André Rieu a venit în România cu un avion privat, special pentru a merge la clubul Colectiv şi pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de români.

Violonistul s-a alăturat, în jurul orei 16.15, celor peste 200 de persoane care se reculegeau în faţa clubului Colectiv.

După ce s-a recules aproximativ un sfert de oră în faţa clubului, André Rieu a depus o coroană de flori în memoria victimelor tragediei.

Ulterior, cu ochii în lacrimi, André Rieu a spus că îi este foarte dificil şi a fost foarte afectat când a auzit despre această tragedie.

"Este foarte dificil. Ştiţi, viaţa se compune din amintiri, iar românii mi-au oferit atât de multe amintiri plăcute în cele două săptămâni în care am fost în România. Când am auzit ceea ce s-a întâmplat, sigurul lucru la care m-am gândit a fost să vin aici şi să plâng alături de dumneavoastră. Îmi cer scuze, singurul lucru pe care pot să vi-l ofer este muzica mea", a declarat André Rieu.

Violonistul a mai spus că după ce, în luna iunie, a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, a înregistrat mai multe DVD-uri cu aceste evenimente şi vrea să doneze toţi banii din vânzarea acestora pentru ajutorarea victimelor tragediei.

"A fost ceva foarte frumos, dar acum totul este foarte trist. Pot doar să vă ofer muzica mea şi banii. Sper că acestea îi vor ajuta pe oameni (...) Tot ce s-a întâmplat a fost groaznic. Voi putea doar să plâng alături de ei (victimele tragediei, n.r.). Este singura alinare pe care pot să le-o ofer. Toate gândurile mele şi muzica mea vor fi alături de victime. Voi compune o melodie pentru ele", a mai spus André Rieu, în aplauzele persoanelor prezente în faţa clubului Colectiv.

André Rieu a venit special în Bucureşti pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului şi va părăsi România după ce va pleca de la clubul Colectiv.

Numărul deceselor în urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie în clubul Colectiv din Bucureşti a ajuns la 39.

André Rieu a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în luna iunie, la care au participat aproximativ 84.000 de spectatori.

Născut la Maastricht, în Olanda, André Rieu este unul dintre cel mai bine vânduţi muzicieni din lume. A revitalizat muzica de vals la nivel internaţional cu spectacolele sale pline extravaganţă şi de emoţie. Deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

În fiecare an, André Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul şi numeroşi solişti internaţionali susţin 100 de concerte în întreaga lume, cu peste un million de spectatori. Turneele violonistului olandez au intrat în Billboard's Top 10 în fiecare an, începând din 2004.

(Serviciul FOTO al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici