Andrei Păunescu: Refacerea Cenaclului Flacăra este un abuz, este o ilegalitate, este imorală

Andrei Păunescu, fiul poetului Adrian Păunescu, a declarat, pe blogul personal, că "reorganizarea, refacerea Cenaclului Flacăra în spectacole sau producţii mediatizate, purtând acest nume (...) este un abuz, este o ilegalitate, este o imposibilitate".

293 afișări
Imaginea articolului Andrei Păunescu: Refacerea Cenaclului Flacăra este un abuz, este o ilegalitate, este imorală

Andrei Păunescu: Refacerea Cenaclului Flacăra este un abuz, este o ilegalitate, este imorală (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Cei ce s-au grăbit să anunţe deja, după 5 noiembrie 2010 (data decesului lui Adrian Păunescu, n.r.), ca artişti sau nu, din bună sau reacredinţă, reorganizarea, refacerea Cenaclului Flacăra în spectacole sau producţii mediatizate, purtând acest nume, să afle: este un abuz, este o ilegalitate, este o imposibilitate, este imoral, pentru că, la fel ca atunci când Adrian Păunescu era în viaţă, Cenaclul Flacăra, inventat şi condus de Adrian Păunescu, nu s-a putut şi, firesc, nu se poate, fără el", se arată în postarea de pe blogul lui Andrei Păunescu, datată 6 noiembrie şi semnată "Comunicat din partea familiei şi a instituţiilor familiei Păunescu".

"Despre toate celelalte este timp să vedem cum, când, dacă şi unde acest nume de viaţă şi de legendă, care este brand cultural şi marcă protejată, poate fi citat sau folosit în titulatura unor manifestări, producţii, evenimente sau materiale de orice fel", a adăugat acesta.

Cântăreţul Vasile Şeicaru a declarat sâmbătă, la Uniunea Scriitorilor din România, unde a venit să-i aducă un ultim omagiu lui Adrian Păunescu, că s-ar putea organiza nişte gale în memoria poetului, dar că o revenire a Cenaclului Flacăra este imposibilă.

"S-ar putea să mai putem face noi câte ceva în urmă", a spus Şeicaru, precizând că ştie de la muzicianul Victor Socaciu că s-ar putea organiza nişte gale în memoria lui Adrian Păunescu în marile oraşe ale ţării. "Sunt convins că este şi datoria noastră şi un lucru pe care l-am putea face", a spus acesta. Pe de altă parte, Şeicaru a menţionat că o revenire a Cenaclului Flacăra este absolut imposibilă. "Rămâne acolo, nu ştiu dacă nu este prea pretenţios cuvântul «legendă», dar va spune timpul şi vor hotărî oamenii", a mai spus acesta.

Pe de altă parte, Victor Socaciu - care a susţinut un discurs înainte de înmormântarea lui Adrian Păunescu -, vorbind în numele colegilor de la Cenaclul Flacăra a spus: "(Adrian Păunescu) ne storcea pe rând de toate energiile şi scotea la lumină ce avea fiecare mai bun". El a mai spus atunci că le-a propus acestora să ducă mai departe opera lui Păunescu, fără a da detalii despre ce ar putea însemna acest lucru. "Să refacem şi mai ales să reaprindem flacăra", a spus Socaciu.

Victor Socaciu şi-a lăsat mesajul şi pe coroana adusă de el - "Flacăra va rămâne aprinsă, îţi promit Boss".

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici