Angela Gheorghiu concertează la Bucureşti

Celebra soprană Angela Gheorghiu revine în România, unde va susţine, pe 19 septembrie, un concert în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, alături de Orchestra Filarmonică, se arată pe site-ul oficial al artistei.

118 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu concertează la Bucureşti

Angela Gheorghiu concertează pe 19 septembrie, la Bucureşti (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

De asemenea, Vlad Miriţă, unul dintre partenerii frecvenţi de scenă ai sopranei, a afişat pe site-ul său oficial că va concerta alături de Angela Gheorghiu, pe 19 septembrie, în cadrul evenimentului Zilele Bucureştiului.

Gheorghiu şi Miriţă au mai concertat împreună şi pe 9 august, în încheierea festivalului Tuscan Sun. Ei au interpretat lucrări de Giacomo Puccini, Alfredo Catalani şi Gaetano Donizetti.

În luna iunie a acestui an, Angela Gheorghiu a concertat la Teatrul Naţional Bucureşti, alături de pianistul Dan Grigore, într-un spectacol la care au mai participat artişti precum Radu Beligan şi Victor Rebengiuc.

Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti. Ea este căsătorită cu tenorul francez Roberto Alagna.

Cunoscut publicului larg ca finalist, alături de Nico, al concursului naţional Eurovision 2008, Vlad Miriţă are un repertoriu liric bogat, ultimul succes al său fiind debutul pe scena Operei Române, în rolul Alfredo Germont din "Traviata", de Giuseppe Verdi, la începutul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici