Angela Gheorghiu s-a retras din toate reprezentaţiile operei "Carmen" de la Metropolitan Opera

Angela Gheorghiu s-a retras din toate reprezentaţiile operei "Carmen" - ce fusese special realizată pentru soprană de regizorul Richard Eyre - care erau programate la prestigioasa Metropolitan Opera din New York, informează New York Times.

226 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu s-a retras din toate reprezentaţiile operei "Carmen" de la Metropolitan Opera

Angela Gheorghiu s-a retras din toate reprezentaţiile operei "Carmen" de la Metropolitan Opera (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Anul trecut, în luna august, soprana Angela Gheorghiu s-a retras din primele şase reprezentaţii ale operei "Carmen", de Georges Bizet, urmând să-şi reia rolul în aprilie anul acesta, pentru alte două spectacole, pe care însă le-a anulat de asemenea.

Acesta ar fi fost debutul său în rolul Carmen. Spectacolul, pus în scenă de Richard Eyre, a fost conceput special pentru soprana română. Prin acest rol, Angela Gheorghiu urma să facă o incursiune neobişnuită în repertoriul rolurilor scrise pentru mezzosoprane. Gheorghiu a mai colaborat cu regizorul britanic Richard Eyre la montarea "Traviata" de la Covent Garden din Londra.

Într-o declaraţie făcută după această anulare, Gheorghiu a dat de înţeles că nu ar fi fost pregătită pentru rol. "Pentru a face un debut aşa de important ca cel din «Carmen», vreau să fiu pregătită în aceeaşi măsură dramatic, cât sunt muzical", a spus ea. "Prin urmare, voi amâna debutul meu în acest rol până la o dată ulterioară, când voi putea lucra intens cu Richard Eyre la această producţie", a declarat ea.

Gheorghiu s-a retras din primele şase spectacole, în care ar fi trebuit să apară alături de soţul său, tenorul Roberto Alagna, din cauza problemelor din căsnicie. Rolul lui Don José i-a fost atribuit lui Jonas Kaufman pentru ultimele două reprezentaţii, programate pe 28 aprilie şi 1 mai. Kate Aldrich, care a jucat rolul Carmen la Bavarian State Opera din Munchen şi la Deutsche Opera din Berlin va lua locul lui Gheorghiu, susţin reprezentaţii Metropolitan Opera. În primele şase spectacole, Elina Garanca a fost cea desemnată să ia locul lui Gheorghiu.

Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti.

În octombrie 2009, Gheorghiu a anunţat că a început procedurile pentru divorţ, cu câteva luni înainte, pentru că, "deşi a încercat să acorde încă o şansă căsniciei ei, nu a reuşit". Ea a precizat atunci că în ultimii doi ani a trăit separată de soţul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici