Angela Gheorghiu: Se întoarce o nouă pagină politică în România. Îmi doresc ca şi arta să fie auzită

Angela Gheorghiu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că "se întoarce o nouă pagină politică în România", însă ea este foarte optimistă în ceea ce priveşte schimbările care vor avea loc şi speră ca şi arta să fie auzită şi să se construiască "ceva ce va rămâne pentru generaţiile viitoare".

215 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu: Se întoarce o nouă pagină politică în România. Îmi doresc ca şi arta să fie auzită

Angela Gheorghiu: Se întoarce o nouă pagină politică în România. Îmi doresc ca şi arta să fie auzită (Imagine: Arhiva personala)

"Am avut foarte mari emoţii, ca şi voi, ştiţi foarte bine, se întoarce o nouă pagină politică în România, sunt foarte optimistă. Îmi doresc ca şi pentru artă să fiu auzită şi mai ales să construim ceva ce va rămâne pentru generaţiile viitoare. Eu am un optimism incurabil şi îmi doresc să conving pe toţi oamenii care îşi iau răspunderi importante să-i pot convinge că Angela are dreptate", a declarat Angela Gheorghiu, la conferinţa de presă care a anunţat lansarea unui nou album de colinde, intitulat "Guardian Angel", care conţine 11 dintre cele mai cunoscute cântece internaţionale dedicate Crăciunului, soprana interpretând unele dintre piesele de pe materialul discografic alături de fiica sa, Ioana Dan, şi de Loredana.

Angela Gheorghiu a spus în numeroase rânduri că cel mai mare proiect al vieţii sale artistice ar fi crearea unui auditorium la Bucureşti, având în acest sens promisiuni de la primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Nu este numai asta (crearea unui auditorium, n.r), eu am făcut o fundaţie, Angela Gheorghiu, şi sigur că am nevoie, bineînţeles, de susţinere, şi sper că şi primul ministru şi oamenii care sunt de acord cu lucrul ăsta..., îmi doresc festivalul Angela Gheorghiu - aşa cum trebuie - un concurs, poate masterclass, lucruri de genul ăsta. Ca şi sala, nu este foarte uşor s-o pui în mişcare şi sper ca cei care mi-au promis, deci în speţă primul care a avut gură foarte mare a fost Sorin Oprescu, şi sper să se ţină de cuvânt şi să fie om serios", a declarat Angela Gheorghiu într-un interviu acordat MEDIAFAX, în noiembrie 2013.

Soprana română Angela Gheorghiu este un star al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele.

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi. În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor - cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici