Anna Wintour, numită director editorial al grupului Condé Nast, din care face parte şi revista Vogue

Anna Wintour, redactorul-şef al ediţiei americane a revistei Vogue, a fost numită director editorial al Condé Nast, una dintre cele mai importante companii de media din SUA, din care face parte şi această publicaţie, considerată un etalon al stilului.

126 afișări
Imaginea articolului Anna Wintour, numită director editorial al grupului Condé Nast, din care face parte şi revista Vogue

Anna Wintour (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Anna Wintour este redactor-şef al Vogue SUA începând din iulie 1988, iar, în martie 2013, a fost promovată la nivelul grupului Condé Nast, ocupând şi funcţia de director artistic.

Potrivit telegraph.co.uk, Anna Wintour a fost din nou promovată la nivelul Condé Nast, urmând să supervizeze din punct de vedere editorial acest imperiu media. Din Condé Nast fac parte şi alte publicaţii celebre, precum Vanity Fair, The New Yorker, Glamour şi GQ.

Anunţul a fost făcut de directorul executiv al Condé Nast, Charles H. Townsend, într-o notă internă adresată miercuri angajaţilor companiei.

Charles H. Townsend a spus că directorul editorial al Condé Nast, Tom Wallace, va părăsi compania, iar Wintour îi va prelua atribuţiile.

Anna Wintour este considerată una dintre cele mai importante femei din industria de media la nivel internaţional.

În 2013, Anna Wintour s-a situat pe locul al 41-lea într-un top Forbes al celor mai puternice femei din lume.

În 2011, Anna Wintour a fost decorată cu Legiunea de Onoare de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, în cadrul unei recepţii ce a avut loc la Palatul Elysée din Paris.

Vogue este o revistă de modă şi lifestyle publicată în mai multe ţări din lume de compania de media Condé Nast.

Revista Vogue a fost lansată în 1892, în SUA, de Arthur Baldwin Turnure, şi iniţial apărea săptămânal. După moartea lui Arthur Baldwin Turnure, revista a ajuns în posesia lui Condé Nast, cel care a înfiinţat actualul trust ce îi poartă numele, acesta dezvoltând treptat publicaţia. Cea mai mare schimbare adusă de Nast a fost aceea de a scoate revista pe piaţă o dată la două săptămâni. La începutul anilor 1910, Vogue a fost lansată şi în Marea Britanie, apoi în Spania şi ulterior în Franţa, unde s-a bucurat de un mare succes. În 1973, Vogue a devenit o revistă lunară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici