Anne Rice, autoarea cărţii "Interviu cu un vampir", revine cu un serial TV cu vampiri în stilul seriei "Game of Thrones"

Scriitoarea Anne Rice, autoarea romanelor "Interviu cu un vampir" şi "Vampirul Lestat", alături de fiul său, Christopher, va scrie scenariul-pilot al unui serial TV inspirat din seria volumelor "Cronicile vampirilor/ The Vampire Chronicles”, potrivit Variety.

557 afișări
Imaginea articolului Anne Rice, autoarea cărţii "Interviu cu un vampir", revine cu un serial TV cu vampiri în stilul seriei "Game of Thrones"

Anne Rice, autoarea cărţii "Interviu cu un vampir" revine cu un serial TV cu vampiri în stilul seriei "Game of Thrones"

Prima sa carte, "Interview with the Vampire" a fost ecranizată în 1994 cu Tom Cruise şi Brad Pitt în rolurile principale, iar în 2002, "Queen of the Damned" s-a bazat pe intriga celei de-a treia cărţi a seriei. După ce şi-a vândut drepturile de ecranizare către Universal Studios în 2014, Rice le-a recuperat declarând că “ vampirii aparţin televiziunii”.

Christopher Rice lucrează la un "plan detaliat pentru seria cu final deschis, prezentând în mod fidel povestea vampirului Lestat aşa cum este prezentată în cărţi”.

Cărţile lui Anne Rice au inspirat filme precum "Interview with the Vampire", "The Vampire Chronicles" şi " Queen of the Damned", iar autoarea doreşte ca adaptările sale TV să reflecte succesul filmelor.

"Drepturile de ecranizare îmi aparţin din nou, fără constrângeri!”, a scris aceasta pe Facebook weekend-ul trecut: "Sunt extrem de încântată de asta!”.

"Un serial de televiziune de cea mai bună calitate este visul meu pentru Lestat, Louis, Armand, Marius şi pentru întregul trib de vampiri. Astfel, noua Epocă de Aur a televiziunii deschide calea noului serial ce va permite desfăşurarea întregii poveşti a vampirilor."

"De-a lungul anilor mi-aţi spus cu toţii cât de mult vă doriţi să vedeţi un serial în stilul "Game of Thrones" cu vampiri şi cât de mult vă doriţi ca această serie să fie sub controlul meu", a declarat Rice. "V-am auzit, v-am ascultat mereu. Ce vă doriţi voi este ceea ce-mi doresc eu."

Cărţile lui Anne Rice au câştigat popularitate începând cu apariţia "Interview with the Vampire" în 1976 şi şi-au recâştigat succesul odată cu adaptarea pentru marele ecran. Stilul lui Rice alătură mitologia vampirilor cu  horrorul gotic într-un mod original, iar cărţile sale sunt dense şi pline de detalii aşa că un serial TV este tocmai potrivit pentru stilul narativ al autoarei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici