Antena 1 şi Antena 3 încep testele pentru a emite în High Definition

Televiziunile Antena 1 şi Antena 3 au primit, miercuri, acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a începe să transmită experimental programe în High Definition.

1196 afișări
Imaginea articolului Antena 1 şi Antena 3 încep testele pentru a emite în High Definition

Antena 1 şi Antena 3 încep testele pentru a emite în High Definition (Imagine: Mediafax Foto)

CNA a analizat, în şedinţa de miercuri, solicitările SC Antena 1 SA şi SC Antena 3 SA de acordare a unor licenţe audiovizuale experimentale în sistem DVB-T (televiziune digitală terestră) pentru Antena 1 şi Antena 3, în cadrul experimentului realizat de Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) pe canalele 59 Bucureşti şi 54 Păltiniş-Sibiu.

Potrivit CNA, pe emiţătoarele SNR emit experimental, în prezent, mai multe posturi, printre care TVR 1, TVR 2, Naţional TV şi Realitatea TV.

CNA a aprobat solicitările până la încetarea emisiei analogice, respectiv până la intrarea în funcţiune a primelor două multiplexuri digitale prevăzute în strategia naţională de trecere de la televiziunea analogică la cea digitală.

Totuşi, Gelu Trandafir, membru al CNA, a votat doar pentru acordarea licenţei pentru Antena 1 şi împotriva solicitării pentru Antena 3. "Ce este pe terestru (posturile printre care se numără şi Antena 1, n.r.) se mută pe digital, este logic, dar Antena 3 emite pe satelit. Sunt zeci de posturi care emit pe satelit", a explicat Gelu Trandafir.

Şi Narcisa Iorga, un alt membru al Consiliului, a spus că, prin acordarea licenţei de a emite în experimentul SNR unor posturi comerciale, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii are "unele avantaje în procesul de digitalizare". "SNR are o obligaţie doar pentru TVR, pentru că este post naţional, iar celelalte posturi comerciale beneficiază de avantajele postului public", a precizat Narcisa Iorga.

Posturile Antena 1 şi Antena 3 fac parte din trustul media Intact, controlat de familia Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici