Antena 3 îl acţionează în justiţie pe Boureanu

Antena 3 îl va acţiona în justiţie pe Cristian Boureanu, "în urma comportamentului său inacceptabil" de la emisiunea "Ştirea Zilei", moderată de Gabriela Vrânceanu Firea şi difuzată luni seară.

77 afișări
Imaginea articolului Antena 3 îl acţionează în justiţie pe Boureanu

Antena 3 îl acţionează în justiţie pe Boureanu

"Precizăm că domnul Cristian Boureanu nu a fost invitat personal la «Ştirea Zilei», ci a fost trimis de către Biroul de presă al PDL. Producătorul emisiunii invitase miniştri sau secretari de stat din ministerele economice sau alţi lideri marcanţi ai PDL, cu notorietate, care au dovedit bun simţ şi măsură, de-a lungul timpului, chiar şi atunci când au primit critici din partea opoziţiei sau a societăţii civile", se arată în comunicatul postului Antena 3.

Potrivit Antena 3, "atacurile repetate la adresa invitatului din partea PNL, Ludovic Orban, nerespectarea formatului emisiunii şi, de asemenea, nerespectarea ordinii la afirmarea punctului de vedere, precum şi apelul domnului Ludovic Orban la moderatoarea Gabriela Vrânceanu Firea de a prelua frâiele emisiunii, care degenerase, au determinat-o pe aceasta să-i capteze atenţia domnului Boureanu, adresându-i o întrebare în legătură cu delimitarea activităţii de politician faţă de cea de om de afaceri, mai ales când afacerile sunt făcute cu statul, după cum afirmase secretarul general al PDL, doamna Elena Udrea".

De asemenea, Antena 3 spune că, din momentul în care moderatoarea l-a întrebat pe Cristian Boureanu dacă va renunţa la afaceri în favoarea politicii, "discuţia a degenerat, transformându-se într-un adevărat conflict deschis".

"Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi «amanta domnului Tăriceanu» şi că este «plătită din bani furaţi», printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spaţiu de emisie etc. În consecinţă, Antena 3 îşi exprimă solidaritatea cu realizatoarea emisiunii «Ştirea Zilei» acţionându-l în justiţie pe domnul Cristian Boureanu. Suma care va fi solicitată drept despăgubire va fi donată unui cămin de copii, cu grave dificultăţi de supravieţuire", se mai arată în comunicatul postului Antena 3.

"Politicienii sunt plătiţi din bani publici, deci şi ai angajaţilor Antena 3 şi ai Intact Media Group, prin urmare niciunei întrebări a unui jurnalist nu trebuie să i se răspundă cu un limbaj suburban, prin proferarea unor minciuni sfruntate la adresa celui care întreabă, doar pentru a împroşca cu noroi instituţia noastră de presă şi angajaţii noştri. Intact Media Group mai precizează că nu poate tolera un comportament imatur, fără argumente profesioniste, atacuri la persoană, intimidări, agresiuni, calomnii şi insulte la adresa moderatorilor sau a oricăror altor angajaţi ai instituţiei. În nicio ţară democratică din lume, politicienii nu îşi ies din minţi, atacând şi jignind moderatorul, atunci când sunt întrebaţi despre afacerile lor, mai ales dacă au avut sau au contracte care implică banul public", se mai spune în comunicat.

Totodată, Antena 3 face apel şi la alte instituţii de presă "să se solidarizeze cu realizatoarea emisiunii «Ştirea Zilei», având în vedere că, ceea ce i s-a întâmplat ei aseară (luni seară, n.r.), se poate repeta şi cu alţi moderatori-realizatori". "Din câte a relatat presa, oricum atât domnul Boureanu, cât şi alţi membri ai PDL sunt recidivişti în a ataca grosolan la persoană atât moderatori, în special jurnaliste, cât şi oameni politici, de preferinţă tinere politiciene, pe care doresc să le discrediteze, în ideea «calomniază, calomniază, că tot rămâne ceva» - care a devenit un stil de lucru, pentru mulţi dintre reprezentanţii PDL", se mai spune în comunicatul televiziunii Antena 3.

Emisiunea "Ştirea Zilei", moderată de Gabriela Vrânceanu Firea şi difuzată de postul Antena 3, luni seară, i-a avut ca invitaţi pe Cristian Boureanu (PDL), Ludovic Orban (PNL) şi Liviu Dragnea (PSD).

La un moment dat, în timpul emisiunii, Cristian Boureanu s-a supărat că nu ar fi fost lăsat să-şi prezinte punctul de vedere şi a început să o acuze pe Gabriela Vrânceanu Firea. El a fost prevenit de Gabriela Vrânceanu Firea că îi va fi tăiat microfonul şi a fost invitat să părăsească studioul, însă el a refuzat şi a rămas în emisiune până la final.

A urmat un schimb dur de replici şi acuzaţii între Boureanu şi Firea.

Cristian Boureanu: "Dumneavoastră l-aţi întrebat pe domnul Orban cum de s-au dublat cheltuielile publice în patru ani, deşi productivitatea muncii a scăzut? (...) Domnul Orban a vorbit 10 minute şi a ţinut un speech...".

Gabriela Vrânceanu Firea: "Domnule Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?".

Cristian Boureanu: "Nu ştiu, am mâncat ceva la dumneavoastră, aici".

Gabriela Vrânceanu Firea: "La toaletă?".

Cristian Boureanu: "Ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aici".

Gabriela Vrânceanu Firea: "Chiar nu vă e jenă? Cum puteţi să vorbiţi aşa? Dumneavoastră v-aţi luat temperatura? Poate aveţi febră. Am o întrebare să vă adresez. Cine v-a spus că sunteţi băiat cu mucii-n freză a avut dreptate".

Cristian Boureanu: "Acum mă jigniţi, sunt cumva amantul dumneavoastră?".

Gabriela Vrânceanu Firea: "Dar amanta dumneavoastră? Mi se pare incredibil! Răspundeţi la o întrebare sau nu? N-aţi făcut niciodată afaceri cu statul, aţi ajuns milionar muncind din greu (...)".

.....................................................................................................................................

Gabriela Vrânceanu Firea: Adică domnul Tăriceanu e amantul meu?

Cristian Boureanu: De unde ştiţi că vorbeam de domnul Tăriceanu?

Gabriela Vrânceanu Firea: Domnul Tăriceanu v-a spus că sunteţi băiatul cu muci în freză.

.........................................................................................................................................

Cristian Boureanu: "O să vă dau şi în judecată. Unu, că nu sunt milionar...".

Gabriela Vrânceanu Firea: "Sunteţi deja dat de mine în judecată".

Cristian Boureanu: "Minţiţi cu o neruşinare... Să vă fie ruşine".

Gabriela Vrânceanu Firea: "Dumneavoastră sunteţi plătit de contribuabili, eu nu sunt plătită de contribuabilii de la PDL".

Cristian Boureanu: "Dumneavoastră sunteţi plătită din bani furaţi".

Gabriela Vrânceanu Firea: "Încă un proces. V-aţi ales cu vreo trei-patru procese".

În timpul emisiunii, lui Cristian Boureanu i-a fost închis de mai multe ori microfonul, însă deputatul PDL a continuat să vorbească.

Vezi aici discuţia dintre Gabriela Vrânceanu Firea şi Cristian Boureanu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici