Apple, prea pudic pentru ziarele germane

Ziarele germane protestează faţă de cenzura practicată de compania Apple în cazul imaginilor erotice de pe versiunile digitale ale titlurilor accesibile pe iPhone şi iPad, considerând că încalcă libertatea presei şi atentează la una din "instituţiile" statului - fetele sexy din tabloidul Bild.

28 afișări
Imaginea articolului Apple, prea pudic pentru ziarele germane

Apple, prea pudic pentru ziarele germane

AFP informează că Apple a început să aplice reguli mai dure în cadrul magazinului său online APP Store, care propune diverse programe pentru iPhone şi iPad, şi a interzis nejustificat unele aplicaţii, potrivit Federaţiei Germane a Editorilor (VDZ).

Grupul de presă Axel Springer "ar trebui să se neliniştească în faţa acestor noi măsuri", au estimat reprezentanţii VDZ, într-un comunicat.

Tabloidul Bild, editat de Axel Springer, cel mai popular din Germania, publică mereu pe prima pagină o femeie dezbrăcată.

Potrivit publisherului, titlul ar putea fi constrâns să arate această femeie îmbrăcată în versiunea pentru iPhone, aplicaţie care a fost deja descărcată de 100.000 de ori.

De asemenea, o aplicaţie a revistei Stern a fost cenzurată de Apple, în luna ianuarie, deoarece prezenta fotografii îndrăzneţe.

"Noi considerăm comportamentul Apple injust, arbitrar, nepotrivit în afaceri şi periculos pentru libertatea presei", se arată în comunicatul VDZ.

Federaţia a cerut companiei Apple să răspundă acuzaţiilor şi să îşi prezinte reglementările clar şi transparent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici