Aretha Franklin lansează un nou album pe 3 mai

Cântăreaţa americană Aretha Franklin a anunţat recent că noul ei album, intitulat "Aretha: A Woman Falling Out of Love", va fi lansat pe piaţă pe 3 mai.

50 afișări
Imaginea articolului Aretha Franklin lansează un nou album pe 3 mai

Aretha Franklin lansează un nou album pe 3 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit billboard.com, materialul discografic "Aretha: A Woman Falling Out of Love" este cel de-al 38-lea album de studio din cariera legendarei cântăreţe americane şi va putea fi achiziţionat exclusiv din reţeaua de magazine Walmart şi de pe site-ul Walmart.com, începând din data de 3 mai.

Noul album conţine 12 piese, iar cântecul "How Long I've Waited" reprezintă primul extras pe single pe care artista americană îl lansează după intervenţia chirurgicală suportată în decembrie 2010.

Cântăreaţa în vârstă de 68 de ani a anunţat la mijlocul lunii februarie că va reveni pe scenă la sfârşitul lunii mai, la doar câteva luni după ce la sfârşitul anului 2010 a fost internată din cauza unei maladii a cărei natură nu a fost precizată.

În noiembrie 2010, Aretha Franklin şi-a anulat, la recomandarea medicilor, toate concertele şi apariţiile publice programate pentru următoarele şase luni. În luna decembrie, artista americană a suportat o intervenţie chirurgicală pe care a descris-o ca fiind "ceva mai mult de o operaţie minoră". De atunci, cea care a fost supranumită "regina muzicii soul" a anunţat că a adoptat o dietă nouă şi că a slăbit destul de multe kilograme.

Aretha Franklin nu a făcut publică niciodată denumirea bolii cu care a fost diagnosticată, însă presa americană a afirmat că artista suferă de cancer pancreatic. În ianuarie, cântăreaţa a declarat pentru revista americană Jet că "se simte minunat" şi că problema medicală de care a suferit a fost "rezolvată".

Artista americană, celebră pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" şi "Respect", a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste patru decenii, până în octombrie 2010.

Aretha Franklin a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "Premiul Aretha".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici