Asistenţă record la ediţia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea

Ediţia de anul acesta a Festivalului de film pentru copii Kinodiseea, care s-a încheiat miercuri seară, a avut un public record de peste 8.500 de spectatori, în şase zile, informează un comunicat al organizatorilor remis MEDIAFAX.

90 afișări
Imaginea articolului Asistenţă record la ediţia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea

Asistenţă record la ediţia de anul acesta a Festivalului pentru copii Kinodiseea (Imagine: kinodiseea.ro)

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea s-a încheiat miercuri, după şase zile, 15 filme şi 39 de proiecţii, aventuri care i-au purtat pe copii din India până în Islanda.

Micii cinefili au avut ocazia să aleagă şi cel mai bun film al festivalului, juriul fiind format, ca în fiecare an, din copii. Astfel, juriul a desemnat "Tigrul albastru" - în regia cehului Petr Oukropec - drept cel mai bun film din festival. Trofeul Kinodiseea a fost înmânat regizorului şi celor doi copii protagonişti, Linda Votrubova şi Jakob Wunsch, care s-au aflat la Bucureşti, cu prilejul acestui eveniment.

Premiul publicului a fost acordat filmului "Zarafa", o coproducţie Franţa-Belgia, în regia lui Remi Bezancon şi a lui Jean-Christophe Lie. "Zarafa" va fi distribuit în cinematografele din România la începutul anului viitor, de Metropolis Film.

"Reacţiile micilor spectatori din sală, curiozitatea lor, impresiile la ieşirea din cinema ne-au convins, ca în fiecare an, că este nevoie de acest festival. Mi-aş dori să reuşim să convingem din ce în ce mai mulţi oameni, că educaţia audiovizuală a copilului, în România, este un subiect care trebuie tratat cu maximă seriozitate", spune Daniel Mitulescu, directorul evenimentului.

Festivalul Kinodiseea, aflat la cea de-a patra ediţie, a avut loc la Cinema Studio, Cinema Eforie şi Sala Elvira Popescu din Bucureşti. Pe parcursul festivalului, copiii au putut participa la ateliere de actorie, de efecte speciale, scenografie, montaj, machiaj de film şi costume, susţinute de profesionişti din domeniu.

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei Sectorului 5, Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici