Au fost puse în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Vezi programul festivalului

Peste 10.000 de bilete pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu au fost puse în vânzare, joi, de organizatorii festivalului care va avea loc în perioada 27 mai - 5 iunie şi va include sute de evenimente, prezentate în săli de teatru şi spaţii neconvenţionale din Sibiu şi împrejurimi.

297 afișări
Imaginea articolului Au fost puse în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Vezi programul festivalului

Au fost puse în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Vezi programul festivalului

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Teatrul Naţional "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu, organizatorul principal al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, joi au fost puse în vânzare peste 10.000 de bilete la cea de-a XVIII-a ediţie a menifestării, care va avea loc, în Sibiu şi împrejurimi, în perioada 27 mai - 5 iunie, sub genericul "Comunităţi".

Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi de locul în sală.

Vezi programul festivalului.

Biletele pot fi achiziţionate online, la bilete.sibfest.ro, sau direct de la Agenţia Teatrală din Sibiu, de luni până vineri, între orele 11.00 şi 18.00, iar sâmbăta între orele 11.00 şi 15.00.

Ghidul evenimentelor din acest an şi programul complet al festivalului pot fi consultate online pe www.sibfest.ro, secţiunea Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

"Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi dimensiune din lume. Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogată şi variată şi aduce publicului producţii reprezentative ale marilor companii din străinătate şi din România, spectacole de stradă în oraşul vechi, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, circ, spectacole de lumini, muzică, pantomimă, conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât, mai ales, în spaţii neconvenţionale, transformând Sibiul într-o veritabilă capitală culturală a lumii", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, secţiunea "Spectacole eveniment" a festivalului va prezenta producţiile unora dintre cei mai importanţi şi apreciaţi artişti de pe scena internaţională, oferind publicului din România şansa de a vedea producţii de excepţie.

Una dintre cele mai bine cotate companii japoneze de teatru experimental, Yamanote Jijosha, va reveni la Sibiu pentru a prezenta spectacolul "Parfum de iubire, parfum de tămâie", folosind tehnica de interpretare numită Yojo-han.

Tot în cadrul acestei secţiuni, festivalul oferă un focus Ascanio Celestini, unul dintre cei mai cunoscuţi actori, dramaturgi şi regizori de film italieni ai momentului. Faimosul regizor italian va prezenta la Sibiu trei dintre producţiile sale - "Oaia neagră", "Poveşti despre nebuni" şi "Fabrica".

Burgtheater Viena va prezenta, în premieră în România, în cadrul acestei secţiuni, spectacolul "Portretul lui Dorian Gray", în regia lui Bastian Kraft.

Evenimente speciale vor fi prezentarea spectacolelor "D'ale carnavalului" şi "Felii", două dintre producţiile recente ale Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Potrivit specialiştilor teatrului, unele dintre cele mai aşteptate spectacole din acest an sunt "Idiotul", în regia lui Eimuntas Nekrošius, câştigător al Premiului UBU pentru teatru, "A fost odată Andrzej, Andrzej, Andrzej şi Andrzej", o producţie despre legendele culturii poloneze, "Leonce şi Lena", spectacolul care a fascinat scena teatrală europeană prin formula de teatru de improvizaţie a regizorului Zoltán Balázs, şi "Amancio Prada - dans macabru", o producţie a faimosului Teatro de La Abadía.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Primăria şi Consiliul Local Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, al Institutului Cultural Român, al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, al Consiliului Judeţean Sibiu şi al UNITER.

Evenimentul se desfăşoară sub înaltul patronaj al preşedintelui României şi al reprezentantului Comisiei Europene pentru Educaţie, Formare, Cultură şi Tineret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici