Au început înscrierile pentru festivalul documentarului românesc, Bucureşti Docuart Fest, ediţia a V-a

Festivalul documentarului românesc, Bucureşti Docuart Fest (BDF) a dat startul înscrierilor de producţii de film documentar românesc pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului, care se va desfăşura în perioada 27 septembrie - 2 octombrie.

109 afișări
Imaginea articolului Au început înscrierile pentru festivalul documentarului românesc, Bucureşti Docuart Fest, ediţia a V-a

Au început înscrierile pentru festivalul documentarului românesc, Bucureşti Docuart Fest, ediţia a V-a (Imagine: Adrian Paduretu/ Arhiva Mediafax Foto)

Regizorii şi producătorii îşi pot înscrie creaţiile cinematografice până la data de 30 iunie, în cadrul uneia dintre cele 3 secţiuni competiţionale: studenţească, principală sau cea dedicată documentarului de televiziune, segment introdus în ediţia precedentă a festivalului.

Producţiile înscrise intră în etapa de preselecţie şi urmează să fie analizate de o comisie cu ochi critic pentru film. Şi în acest an festivalul doreşte să prezinte cea mai recentă radiografie a documentarului românesc şi să întregească lista celor peste 100 de documentare proiectate şi a celor peste 75 de sesiuni de întrebări şi răspunsuri (Q&A-uri) adunate în ediţiile precedente.

Docuart susţine debutul artistic şi suflul tânăr, astfel că încurajează participarea în număr cât mai mare a studenţilor, a celor aflaţi la începutul carierei cinematografice, dar şi a regizorilor profesionişti şi îi invită să păşească într-un spaţiu creativ, cultural şi autentic dedicat în totalitate genului cinematografic în care ne regăsim cu toţii.

Experienţa Docuart se recomandă a fi la fel de autentică, precum un documentar, şi vrea să aducă laolaltă regizori pasionaţi.

Regulamentul este disponibil pe http://festival.docuart.ro/regulament, iar orice întrebare nelămurită poate fi adresată cu încredere la inscrieri@docuart.ro.

Docuart Fest este singurul festival de film cu selecţie compusă doar din producţii româneşti. În toamna acestui an se va desfăşura cea de-a cincea ediţie a proiectului, în perioada 27 septembrie - 2 octombrie.

Docuart este organizaţia dedicată documentarului românesc, având ca scop valorificarea potenţialul cultural al cinematografiei autohtone, familiarizarea oamenilor cu fenomenul, încurajarea consumului, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici