Audienţa înregistrată de gala Oscar, în scădere cu 10% faţă de anul trecut

Aproximativ 37,6 milioane de americani au vizionat gala premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară la Los Angeles, audienţa înregistrată de postul ABC, care a transmis ceremonia, fiind în scădere cu 10% faţă de anul trecut.

28 afișări
Imaginea articolului Audienţa înregistrată de gala Oscar, în scădere cu 10% faţă de anul trecut

Audienţa înregistrată de gala Oscar, în scădere cu 10% faţă de anul trecut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta a fost una dintre cele mai mici audienţe înregistrate de emisiune în ultimii 10 ani.

Anul trecut, când superproducţia "Avatar" a făcut parte dintre filmele nominalizate, ceremonia a fost vizionată de 41,7 milioane de telespectatori.

Încercarea organizatorilor galei de a atrage o audienţă mai tânără s-a dovedit a avea succes, 95% dintre spectatorii de anul trecut cu vârste cuprinse între 18 şi 34 alegând să rămână în faţa televizoarelor duminică seară, potrivit datelor publicate de Nielsen.

Totuşi, gala în timpul căreia filmul "Discursul regelui/ "The King's Speech" a fost recompensat cu patru premii Oscar a fost cea mai vizionată emisiune a serii, înregistrând o audienţă dublă faţă de alte reţele TV la un loc.

De asemenea, defilarea de pe covorul roşu a atras cea mai mare audienţă din 2007 până în prezent.

Gala de anul acesta a avut o audienţă mai mare decât în 2009 (36,3 milioane) şi 2008 (32 de milioane), dar a fost a patra cea mai mică din 2002, când "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind"a luat premiul Oscar pentru cel mai bun film.

O nouă orientare a organizatorilor a constituit-o alegerea în rolul de gazde a doi actori tineri - Anne Hathaway, în vârstă de 28 de ani, şi James Franco, în vârstă de 32 de ani. Totuşi, primele comentarii apărute duminică seară nu erau flatante pentru acest duo.

Roger Ebert, unul dintre cei mai respectaţi critici din SUA, a calificat gala ca fiind "dureros de tristă, lentă şi anostă". El a deplâns lipsa de legătură emoţională dintre cei doi artişti, concluzionând: "Este cea mai proastă ceremonie a Oscarurilor la care am asistat".

Publicaţia The Hollywood Reporter a scris că ceremonia "poate fi considerată una dintre cele mai proaste din istoria galelor Oscar televizate", New York Times este de părere că "efortul intens de a ajunge la spectatorii tineri a fost groaznic de dureros", Boston Herald a remarcat cu răceală că "referirile la internet, aplicaţii şi Facebook nu au făcut din gală una în tendinţe sau amuzantă". Publicaţia Time a scris că experimentul utilizării unor actori în locul unor artişti de comedie tradiţionali a fost un eşec. Entertainment Weekly a scris, totuşi, că Hathaway şi Franco au fost "nişte gazde minunate", amuzante, relaxante şi inteligente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici