AVERTISMENT MICROSOFT: Viruşi informatici, instalaţi în calculatoare noi

Grupări infracţionale au reuşit să instaleze viruşi informatici în liniile de producţie a componentelor de calculatoare, conform unui studiu realizat de compania Microsoft.

2323 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENT MICROSOFT: Viruşi informatici, instalaţi în calculatoare noi

AVERTISMENT MICROSOFT: Viruşi informatici, instalaţi în calculatoare noi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit studiului, mai multe calculatoare noi au fost depistate ca având deja viruşi informatici prezenţi din procesul de fabricaţie, informează BBC News online.

Un virus informatic - Nitol - a fost descoperit de Microsoft într-un calculator nou, fiind destinat sustragerii datelor personale ale conturilor de mail.

Într-o analiză referitoare la modul în care acţionează Nitol, Microsoft afirmă că grupări infracţionale au reuşit să se infiltreze în liniile de aprovizionare şi producţie de calculatoare, unde au instalat softuri care afectează componentele cibernetice.

Viruşi informatici au fost descoperiţi de inspectorii Microsoft într-un eşantion de 20 de computere noi fabricate în diverse oraşe din China. După cercetări îndelungate efectuate în cadrul "Operaţiunii b70", experţii Microsoft au depistat patru viruşi informatici în calculatoare noi, Nitol fiind cel mai periculos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici