Azi se împlinesc 43 de ani de „Războiul Stelelor”. Fenomenul Star Wars nu a fost privit mereu cu încredere de producători

  • Primul film din franciza "Star Wars" a fost lansat pe 25 mai 1977.
  • "Star Wars" este pe locul al doilea în topul celor mai profitabile francize.
  • George Lucas a vândut franciza în 2012, pentru 4 miliarde de dolari.
415 afișări
Imaginea articolului Azi se împlinesc 43 de ani de „Războiul Stelelor”. Fenomenul Star Wars nu a fost privit mereu cu încredere de producători

Azi se împlinesc 43 de ani de „Războiul Stelelor”. Franciza cu încasări de 10,3 miliarde de dolari

Tu de când eşti în “Războiul Stelelor”? Creată din imaginaţia lui George Lucas, franciza „Star Wars” marca, în urmă cu 43 de ani, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial. Saga a obţinut statut de serie cult încă de la lansarea primului film, "Star Wars: Episode IV-A New Hope". Cu încasări de 10,3 miliarde de dolari, este, în prezent, a doua cea mai profitabilă franciză din istoria cinematografiei, după peliculele din universul Marvel.

Trebuie să ştii, însă, că proiectul a fost prezentat mai multor studiouri înainte de a fi reţinut de Twentieth Century Fox, care a decis să îi aloce tânărului regizor George Lucas un buget de 10 milioane de dolari. Pentru a se ocupa de colosala cantitate de efecte speciale necesare pentru această epopee intergalactică, George Lucas a înfiinţat în 1975 compania Industrial Light & Magic (ILM). Însă filmările s-au dovedit dificile, iar Twentieth Century Fox a început să se îndoiască serios de potenţialul comercial al acestui "film pentru copii".

Primul film din serie, lansat pe 25 mai 1977, a obţinut imediat un succes fără precedent de box office. Întrucât a negociat drepturile pentru continuările acestei pelicule şi cele pentru produse derivate cu Twentieth Century Fox, Lucas a făcut avere şi a devenit unul dintre cei mai importanţi şi mai cunoscuţi producători independenţi americani. 

După şase filme "Star Wars", George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au continuat seria originală cu trei noi pelicule, lansate din 2015, precum şi cu alte producţii derivate.

Franciza „Războiul stelelor” a devenit de-a lungul deceniilor un veritabil fenomen, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia, Yoda şi Darth Vader şi fraze precum „May the force be with you” („Forţa fie cu tine”) au intrat în cultura populară mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici