B1, amendat pentru acuzaţii aduse senatorului Cristiana Anghel fără a difuza şi punctul ei de vedere

CNA a decis marţi să amendeze B1 TV cu 5.000 de lei, pentru emisiunea "Sub semnul întrebării", în care au fost aduse acuzaţii senatorului Cristiana Anghel, fără să i se ceară şi acesteia punctul de vedere.

418 afișări
Imaginea articolului B1, amendat pentru acuzaţii aduse senatorului Cristiana Anghel fără a difuza şi punctul ei de vedere

B1, amendat pentru acuzaţii aduse senatorului Cristiana Anghel fără a difuza şi punctul ei de vedere (Imagine: Shuitterstock)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit o sesizare de la senatorul Cristiana Anghel. "Robert Turcescu s-a exprimat la adresa mea, citez: «Aia care a făcut greva foamei şi s-a dovedit apoi că a fost plătită de Antena 3. 'Aia' are un nume şi este senator ales. S-a dovedit apoi că e plătită de Antena 3» - cine, când şi cum a dovedit acest fapt. Să prezinte dovezile (...)", a spus Cristiana Anghel.

Potrivit reprezentanţilor CNA, în emisiunea de la televiziunea B1 a fost prezentată declaraţia de avere a Cristianei Anghel, precizându-se că în acest document scrie că senatorul "a primit aproape 14.000 de lei de la Antena 3, prin contract".

Monica Gubernat, membru al CNA, a propus amendarea B1 TV cu 5.000 de lei, pentru că televiziunea nu a prezentat şi punctul de vedere al Cristianei Anghel, nerespectând principiul "audiatur et altera pars".

În schimb, Narcisa Iorga, membru al CNA, a fost împotriva aplicării unei amenzi postului B1, având în vedere că, pentru aspecte mai grave, alte televiziuni nu au fost sancţionate sau au primit doar scrisoare de atenţionare.

În urma votării, propunerea Monicăi Gubernat a primit şase voturi "pentru" şi a fost aplicată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici