Balerina Kokoro Umemoto debutează în rolul principal din "Spărgătorul de nuci", duminică, la ONB

Tânăra balerină de origine japoneză Kokoro Umemoto, solistă a Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti (ONB), va debuta în rolul principal din "Spărgătorul de nuci", duminică, pe scena ONB.

243 afișări
Imaginea articolului Balerina Kokoro Umemoto debutează în rolul principal din "Spărgătorul de nuci", duminică, la ONB

Balerina Kokoro Umemoto debutează în rolul principal din "Spărgătorul de nuci", duminică, la ONB (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentaţia baletului, semnat de Piotr Ilici Ceaikovski, va avea loc duminică de la ora 11.00. Kokoro Umemoto va juca rolul Clarei, partenerul acesteia (în rolul titular) fiind prim-balerinul Valentin Stoica.

Kokoro Umemoto se bucură deja de o carieră strălucită în străinătate, ea colaborând de-a lungul timpului cu Baletul Operei de Stat din Praga, Atlantic Ballet Theatre of Canada şi Baletul din Tokyo. Este absolventă a prestigioasei şcoli The Royal Ballet din Londra, studiind de asemenea la Academia Vaganova din Sankt Petersburg, la Central School of Ballet din Londra şi la Şcoala Naţională de Balet din Shanghai.

Dansatoarea este laureată a mai multor premii internaţionale precum AICD International Ballet Award (2003), Medalia de Argint la All Japan Ballet Competition Tokyo (2004) şi Medalia de Bronz la aceeaşi competiţie (2005), Premiul I la Concursul de Balet de la Nara şi Premiul I la All Japan Ballet Competition din Nagoya (2006).

Alături de Kokoro Umemoto şi de Valentin Stoica vor evolua în acest spectacol balerinii ONB Antonel Oprescu, Bogdan Cănilă, Laura Blică-Toader, Mihaela Soare, Gabriela Popovici, Liliana Nică, Oana Bădănoiu, Virgil Ciocoiu, Andrei Nicolae, Takashi Okita, Gabriel Luca, Bianca Stoicheciu, Alexandra Gavrilescu, Raul Oprea, Monica Petrică, Magdalena Rădulescu, Mihai Mezei, Maki Shirase, Meguri Koshi, Diana Tudor, Mădălina Stoica, Gabriela Mocanu, George Mocanu, Ileana Sora şi Florin Mihalache.

Conducerea muzicală a spectacolului îi va aparţine dirijorului Ciprian Teodoraşcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici