Barack Obama a promulgat o lege care îi protejează mai mult pe jurnaliştii americani

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a promulgat o lege care îi protejează pe jurnaliştii şi scriitorii americani de legile privind defăimarea din alte ţări, conform unui comunicat al Casei Albe.

31 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a promulgat o lege care îi protejează mai mult pe jurnaliştii americani

Barack Obama a promulgat o lege care îi protejează mai mult pe jurnaliştii americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele două camere ale Congresului au aprobat textul legislativ la sfârşitul lunii iulie. Reprezentanţii Congresului american sunt de părere că sistemul judiciar din ţări precum Anglia, Brazilia, Australia, Indonezia şi Singapore permit condamnări injuste ale jurnaliştilor şi scriitorilor americani.

Noua lege împiedică tribunalele federale americane să recunoască sau să aplice o sentinţă pronunţată de o jurisdicţie străină, în ceea ce priveşte defăimarea. Legea protejează şi bunurile materiale ale jurnaliştilor, scutindu-i de la plata de daune.

Cei care au susţinut acest text legislativ spun că el se înscrie în filosofia primului amendament al Constituţiei americane, care garantează dreptul la liberă exprimare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici