Băsescu, despre Păunescu: Am avut opinii politice diferite, dar m-am regăsit în poezia lui

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, după ce a adus un ultim omagiu la sicriul lui Adrian Păunescu, depus la Uniunea Scriitorilor, că el şi poetul au avut opinii politice diferite, dar s-a regăsit în poezia acestuia.

82 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Păunescu: Am avut opinii politice diferite, dar m-am regăsit în poezia lui

Băsescu, despre Păunescu: Am avut opinii politice diferite, dar m-am regăsit în poezia lui (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Înainte de a intra în sediul Uniunii Scriitorilor, Băsescu nu a dorit să facă declaraţii la solicitarea presei, însă la ieşire a spus: "Am fost doi oameni care am avut opinii politice total diferite, însă în poezia lui Păunescu m-am regăsit, ca de altfel mulţi dintre noi".

Traian Băsescu a depus un buchet de crini albi la sicriul poetului Adrian Păunescu şi a salutat familia îndoliată.

Preşedintele s-a întâlnit în curtea Uniunii Scriitorilor cu prinţul Paul şi prinţesa Lia, cu care a purtat o discuţie scurtă.

Până la ora difuzării acestei ştiri, câteva zeci de persoane au venit la sediul Uniunii Scriitorilor să-i aducă un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu. Oamenii au venit cu flori şi cu lumânări.

Adrian Păunescu va fi îngropat, duminică, pe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu din Capitală.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale şi hepatice.

Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu a încetat să bată la ora 7.15.

Adrian Păunescu - născut la 20 iulie 1943, în Copăceni, judeţul Bălţi, Basarabia, în prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist şi om politic.

Păunescu este cunoscut mai ales ca poet şi ca organizator al Cenaclului Flacăra, el fiind şi unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici