Băsescu: Fac un apel către presă, pentru decenţă şi responsabilitate în exprimări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la Cotroceni, că face un apel către presă, să încerce să fie prudentă cu etichetările, "având în vedere importanţa extraordinară a factorului psihologic în astfel de momente".

583 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Fac un apel către presă, pentru decenţă şi responsabilitate în exprimări

Băsescu: Fac un apel către presă, pentru decenţă şi responsabilitate în exprimări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi permit, poate pentru prima dată, să fac un apel la presă, având în vedere importanţa extraordinară a factorului psihologic în astfel de momente, să încerce să fie, la rându-i, prudentă cu etichetările. Şi în ceea ce priveşte evoluţiile internaţionale şi în ceea ce priveşte România. Nu are nimeni niciun interes să genereze panică, pentru că nu este cazul să fim în panică", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că sistemul bancar românesc este bine capitalizat.

"Singura problemă pe care o avem, ca efect al semnelor de neîncredere a investitorilor, este legată de dobânzile la care se vor face împrumuturile următoare, pentru acoperirea deficitelor la fondurile despre care am vorbit (de pensii, de sănătate -n.r.). Este una să faci împrumuturi la 4,89-5,29 şi alta să ajungi sa faci împrumuturi pe termen scrut la 6, 7 sau 8 procente, Doamne fereşte! Deci, de aceea atmosfera în care românii trec peste aceste momente de, să spunem, îngrijorare a investitorilor poate fi o atmosferă, să spunem, decentă. Nu vă cer optimism, nu vă cer nimic altceva decât decenţă şi responsabilitate în exprimări", le-a spus şeful statului jurnaliştilor prezenţi la Cotroceni.

El a mai spus că, dacă a cerut "prea mult", înseamnă că a greşit din nou în relaţiile cu presa.

Şeful statului, premierul, guvernatorul BNR, ministrul Finanţelor Publice şi preşedintele Consiliului Fiscal au discutat, marţi, la Cotroceni, despre situaţia economică internaţională şi despre impactul acesteia asupra României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici