Băsescu, la Realitatea TV: A venit timpul ca postul dumneavoastră să devină corect

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus moderatorului Realitatea TV, miercuri, în contextul unei discuţii despre punctul de vedere al României pe subiectul libian, că a sosit timpul ca postul de televiziune căruia îi acordă interviul să devină unul corect.

117 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la Realitatea TV: A venit timpul ca postul dumneavoastră să devină corect

Băsescu, la Realitatea TV: A venit timpul ca postul dumneavoastră să devină corect (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele a afirmat că România şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la situaţia din Libia înainte de decizia Consiliului de Securitate.

Moderatorul emisiunii a afirmat în preambulul interviului că unii analişti sunt de părere că decizia CSAT a fost luată după o perioadă de ezitări şi neclarităţi.

"Aţi făcut o afirmaţie. Eu cred că este timpul ca şi postul dumneavoastră să devină un post corect. (...) Dacă este un post corect, faceţi-mi proba citind declaraţia mea din 11 martie. (...) Dacă o citesc eu o să spuneţi că am citat din memorie", i-a spus Traian Băsescu moderatorului.

Potrivit citatului din declaraţia din 11 martie 2011, Băsescu afirma că este nevoie de legalitate a acţiunilor din Libia şi ca operaţiunea "no fly zone" să nu fie sub mandat UE, ci NATO.

"Este foarte importantă (acea declaraţie. n.r.) din următorul motiv: veţi găsi în continuare şi afirmaţia mea, România nu este de acord cu intervenţie militară în Libia. Pe 11 martie! Vreau să fim extrem de corecţi: spuneam că nu UE şi că nu credem că intervenţia militară este soluţia. Mai spuneam că trebuie acoperire legală, să fie sub comandă NATO, trebuie să fie împreună cu state arabe şi trebuie să fie probată necesitatea. România şi-a exprimat punctul de vedere înainte de decizia Consiliului de Securitate. Acest punct de vedere îl exprimam din convingere şi din analizele noastre", a menţionat preşedintele Băsescu la Realitatea TV.

În cursul serii de duminică, preşedintele Traian Băsescu a acordat un interviu TVR, în care şi-a expus opiniile privind situaţia din Libia. Preşedintele a declarat, apoi, la Realitatea TV, că a ales acest postul public de televiziune pentru exprimarea unei poziţii în problema intervenţiei militare internaţionale în Libia pentru că "nu a constatat interesul celorlalţi jurnalişti".

Ultimul interviu acordat de preşedintele Traian Băsescu postului Realitatea TV a avut loc în noiembrie 2009, în campania pentru prezidenţiale. "Sunt în faţa unui ziarist în această seară, nu pe proprietatea unui mogul. Nu mi-e clar. Nu mi-aţi spus că vin pe prorpietatea mogulului", a ţinut Traian Băsescu să precizeze încă de la începutul emisiunii.

În timpul emisiunii, o altă televiziune a difuzat înregistrarea video cu incidentul din campania din 2004 în care a fost implicat, la un miting în Prahova, Traian Băsescu alături de un copil. Şeful statului a fost solicitat să comenteze filmul. El a acuzat apoi o înscenare pusă la cale împotriva sa.

De-a lungul timpului, preşedintele Traian Băsescu a criticat postul Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici