BBC a suspendat difuzarea serviciului său de radio în Sri Lanka

Radiodifuzorul public britanic BBC a anunţat marţi că a suspendat difuzarea în Sri Lanka a serviciului său de radio World Service, din cauza "întreruperilor şi interferenţelor permanente" la care au fost supuse programele sale în respectiva ţară.

173 afișări
Imaginea articolului BBC a suspendat difuzarea serviciului său de radio în Sri Lanka

BBC a suspendat difuzarea serviciului său de radio în Sri Lanka (Imagine: Thomas Campean/ Mediafax Foto)

Această decizie vizează programele în limbile engleză şi tamilă ale BBC, care emiteau pe reţeaua de radio de stat Sri Lanka Broadcasting Corporation (SLBC).

BBC a spus că serviciul său în limba tamilă a fost perturbat în perioada 16 - 18 martie, fapt pentru care grupul de media britanic s-a plâns cu privire la SLBC.

"Noile interferenţe din 15 martie au determinat BBC să îşi suspende imediat serviciul de radio" în Sri Lanka, a declarat Peter Horrocks, directorul BBC World Service, într-un comunicat.

"Dacă cei de la SLBC aveau nemulţumiri concrete în privinţa serviciilor BBC, ar fi trebuit să vină la discuţiile la care i-am invitat, nu să intervină direct în difuzarea serviciilor noastre, de o manieră inacceptabilă pentru BBC şi care i-a dus în eroare pe ascultătorii noştri", a adăugat Peter Horrocks.

În februarie 2009, BBC şi-a suspendat difuzarea programelor sale în FM în Sri Lanka, în circumstanţe similare, în contextul unui atac armat major asupra membrilor grupării de gherilă Tigrii Tamili din Sri Lanka, care militau pentru libertatea şi eliberarea patriei tamililor.

BBC a precizat că programele sale sunt în continuare accesibile în Sri Lanka pe unde scurte şi pe internet.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume, cu aproximativ 23.000 de angajaţi. Corporaţia BBC deţine, în prezent, opt televiziuni, 54 de posturi de radio, unul dintre cel mai accesate site-uri din Europa şi un serviciu internaţional în 28 de limbi străine, de care beneficiază peste 150 de milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici