BBC închide una dintre televiziunile sale, BBC Three. Aceasta va funcţiona din 2016 doar online

British Broadcasting Corporation (BBC) a anunţat că televiziunea BBC Three, care este dedicată audienţei tinere, va funcţiona din februarie 2016 exclusiv în mediul online, informează bbc.com.

186 afișări
Imaginea articolului BBC închide una dintre televiziunile sale, BBC Three. Aceasta va funcţiona din 2016 doar online

BBC închide una dintre televiziunile sale, BBC Three. Aceasta va funcţiona din 2016 doar online

BBC Trust, structura de conducere a BBC, a anunţat că decizia de a închide televiziunea BBC Three nu a fost luată cu uşurinţă, însă este evident că publicul tânăr preferă să vizioneze conţinut mai mult în mediul online decât la televiziunea liniară, clasică.

Televiziunea BBC Three - din al cărei program fac parte show-uri precum "Gavin And Stacey", "Little Britain" şi "Torchwood" - a fost lansată în anul 2003, programele sale având un mare succes în special în rândul tinerilor cu vârsta sub 25 de ani. În medie, programele BBC Three sunt urmărite în fiecare săptămână de 11,2 milioane de persoane.

După închiderea emisiei sale, cele mai cunoscute programe ale BBC Three vor fi difuzate pe BBC One şi BBC Two, care sunt operate la rândul lor de corporaţia publică britanică.

De asemenea, BBC Three va funcţiona exclusiv pe internet din februarie 2016.

Pe de altă parte, decizia închiderii BBC Three ca televiziune on air a fost luată după consultarea publicului.

Directorul general al BBC, Tony Hall, a anunţat, în martie 2014, că televiziunea dedicată tinerilor din portofoliul grupului BBC ar putea fi mutată pe iPlayer, serviciul video la cerere deţinut de corporaţia britanică, în condiţiile în care bugetul său de funcţionare a scăzut de la 85 de milioane de lire sterline la 25 de milioane de lire sterline, ca urmare a necesităţii reducerii costurilor de operare la nivelul radiodifuzorului public britanic.

Pe de altă parte, în luna februarie a acestui an, a fost lansată o petiţie împotriva planurilor BBC de închidere a BBC Three, care a fost semnată de peste 270.000 de persoane.

De cealaltă parte, conducerea BBC a anunţat că suma de 30 de milioane de lire sterline care va fi economisită prin închiderea BBC Three va fi investită în show-uri de tip dramă care vor fi difuzate pe BBC One, principala televiziune a grupului britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici