BBC îşi va relansa site-urile, punând accent pe social media

BBC îşi va relansa site-ul de ştiri, precum şi celelalte site-uri, schimbarea urmând să fie una radicală, cu trimitere la mediile de socializare, şi să se producă în luna martie a anului viitor, informează blogul PDA al Media Guardian.

28 afișări
Imaginea articolului BBC îşi va relansa site-urile, punând accent pe social media

BBC îşi va relansa site-urile, punând accent pe social media

Surse din cadrul BBC au declarat că schimbarea este programată să se producă până în luna martie a anului viitor.

Cu toate acestea, încă de la sfârşitul acestei săptămâni, BBC ar putea adăuga pe site o aplicaţie specifică platformelor de socializare, pentru a asigura acoperirea mediatică online a emisiunii "Strictly Come Dancing".

Anthony Rose, controler BBC pentru strategie şi online, a refuzat să dezvăluie detalii referitoare la această relansare de site-uri, despre care s-a vorbit în cadrul MediaGuardian Innovation Awards.

El a spus, însă, că platformele de socializare şi social media vor juca un rol important în relansarea site-urilor din portofoliul BBC şi a explicat că BBC lucrează la realizarea unei noi pagini de primire şi la o platformă de hosting, derulând şi cercetări pentru a stabili care va fi "următoarea generaţie în social media".

Potrivit acestuia, BBC intenţionează să introducă o serie de inovaţii pe site.

În plus, Anthony Rose a confirmat şi dezvoltarea unei versiuni deschise a iPlayer, care va permite şi platformelor terţe să prezinte conţinut BBC, cât timp acesta este şi pe site-ul radiodifuzorului.

Rose a mai precizat că BBC intenţionează să dea dovadă de o mai mare deschidere şi să lucreze cu platforme terţe, cum ar fi MySpace, pentru a le permite utilizatorilor să facă recomandări şi chiar să includă conţinuturi externe, livrând cititorilor un flux de informaţii personalizat.

Informaţiile adiţionale vor trebui însă administrate, motiv pentru care serviciul "Follow my interest" le va permite utilizatorilor să urmărească ce îi interesează şi pe alţii.

Mai mult, BBC intenţionează să opereze schimbări radicale şi în ceea ce priveşte designul navigaţiei pe site-urile sale de ştiri.

Astfel, pe site-urile de ştiri ale BBC - care atrag peste 10 milioane de utilizatori pe săptămână - urmează să se menţioneze mai clar care dintre ştiri sunt de ultimă oră, în condiţiile în care BBC produce circa 500 de materiale pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici