BBC va trece printr-un proces de restructurare a activităţilor

BBC va închide două posturi de radio, va reduce cu 50% numărul de pagini ale site-ului corporaţiei şi îşi va diminua semnificativ investiţiile în programele americane importate, potrivit unui raport care urmează să fie prezentat luna viitoare, informează Times Online.

21 afișări
Imaginea articolului BBC va trece printr-un proces de restructurare a activităţilor

BBC va trece printr-un proces de restructurare a activităţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mark Thompson, director general al BBC, va anunţa, în cadrul unui raport strategic ce va fi publicat în luna martie, reducerea cu circa 50% a paginilor site-ului corporaţiei, însoţită de disponibilizarea unui sfert din angajaţi.

Totodată va fi limitat bugetul de achiziţii a drepturilor de retransmisie a competiţiilor sportive la 8,5% din veniturile anuale ale BBC, care sunt în prezent de circa 4 milioane de euro.

BBC va închide radiourile digitale 6 Music şi Asian Network, dar şi posturile pentru adolescenţi, pentru a lăsa spaţiu de activitate şi concurenţilor de pe piaţă. De asemenea, se aşteaptă ca Thompson să ceară BBC Worldwide să pună accentul pe operaţiunile din străinătate ale companiei şi să renunţe la divizia britanică de reviste.

Raportul, care va trebui examinat de consiliul de administraţie al BBC, vizează să lase un mai mare spaţiu de acţiune concurenţilor săi, afectaţi semnificativ de scăderea veniturilor din publicitate, din cauza recesiunii.

BBC, care este finanţat printr-o taxă plătită de locuitorii tuturor gospodăriilor care posedă un televizor, este criticat deseori de companiile comerciale de pe piaţă, care acuză corporaţia de concurenţă neloială.

Noul raport al BBC are ca obiectiv să demonstreze unui viitor Guvern Conservator că BBC este capabil să se autoreglementeze, fără necesitatea unei intervenţii exterioare.

Partidul Conservator, despre care presa locală crede că va fi câştigător la următoarele alegeri legislative, a criticat vehement BBC şi se estimează că are în plan să îngheţe bugetul corporaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici