BBC World Service, finanţat de Guvernul american pentru a combate cenzura

BBC World Service va primi o sumă "considerabilă" de la Guvernul american pentru a ajuta la combaterea cenzurii TV şi online din ţări precum Iran şi China, informează Media Guardian.

28 afișări
Imaginea articolului BBC World Service, finanţat de Guvernul american pentru a combate cenzura

BBC World Service, finanţat de Guvernul american pentru a combate cenzura (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii BBC au declarat că aceasta este prima colaborare de acest fel şi că vor semna contractul cu autorităţile americane până la sfârşitul acestei luni.

Banii vor fi investiţi de BBC World Service în tehnologie şi software contra tentativelor de blocare a serviciilor TV şi internet. De asemenea, acest buget va fi folosit pentru a învăţa persoanele care locuiesc în ţări cu un sistem dictatorial cum să evite tentativele de cenzură ale guvernelor lor.

Pe de altă parte, finanţarea Guvernului american vine într-un moment dificil pentru World Service, care va trebui să suporte o reducere cu 16% a bugetului pe care îl primea de la Ministerul britanic de Externe. În urma acestei reduceri de buget, BBC World Service va disponibiliza 650 de angajaţi.

Anunţul oficial al acestui parteneriat ar putea fi făcut pe 3 mai, de Ziua Internaţională a Libertăţii Presei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici