BBC Worldwide vinde o parte din revistele pe care le editează, pentru 138 de milioane de euro

BBC Worldwide, divizia comercială a radiodifuzorului public britanic, va vinde toate revistele din portofoliul său care nu sunt sub umbrela brandului BBC, precum şi drepturile de publicare pentru toate revistele BBC, fondului de investiţii Exponent, într-o tranzacţie de 138 de milioane de euro.

165 afișări
Imaginea articolului BBC Worldwide vinde o parte din revistele pe care le editează, pentru 138 de milioane de euro

BBC Worldwide vinde o parte din revistele pe care le editează, pentru 138 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Media Week, Exponent va prelua controlul şi asupra publisherului de nişă Origen, unde BBC Magazines are un pachet minoritar de acţiuni.

De asemenea, Exponent va cumpăra acţiunile BBC Magazines în cadrul companiei de administrare a abonamentelor, Dovetail, precum şi în cadrul companiei de distribuţie Frontline.

Tranzacţia depinde de aprobarea organelor de reglementare a comerţului. Se estimează că analiza tranzacţiei va dura circa 40 de zile, deci va fi finalizată în toamnă.

Majoritatea angajaţilor BBC Magazines se vor transfera la noua companie, după ce tranzacţia va fi încheiată.

Separat, participaţia de 50% pe care BBC o deţinea în joint-venture-ul Worldwide Media va fi vândută către Bennett, Coleman & Co.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici